"ZDH 2 verlaat laatste plaats dankzij eerste zege"

 
De mannen van ZDH 2 hebben een monsterzege geboekt op het arme Helder 5. De kraaien stonden één plekje boven de Zwaluwen, maar dankzij de grote overwinning zijn de ploegen van plek geruild. De Hoornders hebben nu een beter doelsaldo.

Door wintersport en de nodige blessures moest coach Douwe Vonk een beroep doen op spelers van de A1 en het eerste van ZDH om een representatief elftal op de been te krijgen. Vanaf het begin had ZDH het initiatief, maar ging het bij het doel van de tegenstander nog net mis. Op aangeven van Hidde Struick werd een schot van Mike de Bruijn uit de draai knap gestopt door de keeper. De grootste kans was voor Gijs de Graaf, die een niet te missen kans kreeg van De Bruijn. Voor een leeg doel werkte hij de bal onnavolgbaar voor iedereen over het doel. Toch was het wachten op een treffer van de Zwaluwen. De Graaf ging voor eigen succes en via de keeper dreigde de bal tegen de bal te gaan. Ternauwernood kreeg De Bruijn een nop tegen de bal en via de binnenkant van de paal was het 1-0. Aan de andere kant moest ZDH ook nog opletten. Gelukkig was de defensie telkens net op tijd bij de les om succes van Helder te voorkomen. Vlak voor rust werd het 2-0. Na een goedlopende aanval gaf Hidde Struick een afgemeten voorzet op De Bruijn die fraai raak kopte.

Na rust wilde ZDH de score opvoeren. De ploeg was op de hoogte dat een grote uitslag voldoende zou zijn om afscheid te nemen van de laatste plaats. Uit een steekpass leek De Bruijn al te scoren, maar de keeper wist de inzet te keren. De bal viel voor de voeten van Struick en die kon simpel de 3-0 tegen het net schieten. Daarna was het een gelopen race en leek Helder het wel te geloven. Voordeel voor ZDH was dat de laatste man van Helder in de tweede helft niet meer speelde. Die hield nog voor de thee veel tegen. Struick scoorde de 4-0 nadat De Graaf de bal netjes vanaf de achterlijn had teruggelegd. De vijfde kwam op naam van De Graaf na een dieptepass van Struick. Alleen voor de keeper bleef de man van Amaliaweg koel. De zesde treffer was ook een mooie. Luc Groenewoud legde de bal met een boog achter de verdediging en Struick werkte de 6-0 tegen de touwen. Struick wis net als tegen Koedijk vier te scoren. Na een één twee met captain Joop Rommets maakte hij er 7-0 van. Het slotakkoord was voor De Graaf, die een voorzet van Struick wist te verzilveren: 8-0. De scoren had nog nog hoger kunnen uitvallen, maar De Graaf schoot op de paal en Groenewoud schoot snoeihard op de lat.
 
20 december 2015: ZDH 2 - Helder 5  8-0  (2-0)
ZDH 2 Jeroen Meedendorp - Kees Lap, Fedor van Elk, Melvin van Sambeek en Guido Boogaard - Sean van Heerwaarden, Hidde Struick, Joop Rommets (C) en Luc Groenewoud - Mike de Bruijn en Gijs de Graaf. Doorlopende wissels: Jasper Bakker, Theus Bakker en Willem Rommets.
Scoreverloop
1-0 Mike de Bruijn (Gijs de Graaf)
2-0 Mike de Bruijn (Hidde Struick)
3-0 Hidde Struick (rebound)
4-0 Hidde Struick (Gijs de Graaf)
5-0 Gijs de Graaf (Hidde Struick)
6-0 Hidde Struick (Luc Groenewoud)
7-0 Hidde Struick (Joop Rommets)
8-0 Gijs de Graaf (Hidde Struick)
 
Gijs de Graaf scoort!
Schot nestor Joop Rommets.
Doelpoging Guido Boogaard.
Mike de Bruijn aan de bal onder toeziend oog van Sean "Giroud" van Heerwaarden.
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn