“ZDH 2 nipt ten onder in doelpuntrijk duel”

 
Het tweede elftal van ZDH is het net niet gelukt om de nummer drie van de ranglijst, Koedijk 6, punten af te snoepen. In een doelpuntrijk duel werd het 5-4 voor de gastheren.
In de eerste helft hield keeper Jeroen Meedendorp lange tijd zijn doel knap schoon, maar tegen de wind in was het lastig om ook zelf gevaarlijk te worden. Desondanks waren er ook een paar mogelijkheden voor de Zwaluwen via de rappe Luc Groenewoud en spits Mike de Bruijn. Het doel van ZDH werd vaker onder vuur genomen en het was verbazingwekkend dat na bijna een half uur pas de eerste treffer viel. Daarvoor had Meedendorp met katachtige reflexen de tegenstander al tot wanhoop gedreven en anders waren zijn verdedigers paraat om onheil te voorkomen. Toch viel de onvermijdelijke 1-0 en korte tijd later ook de 2-0. Een bal vanaf de zijkant verdween pardoes in de lange hoek.
Na de pauze hoopte ZDH snel de aansluitingstreffer te produceren, maar het was de thuisploeg die met een afstandsschot Meedendorp verraste: 3-0. Daarna kon ZDH toch terug in de wedstrijd komen. Door de afgelasting van de wedstrijd ZDH 1 bij Kaagvogels konden Hidde Struick, Remco Boogaard en De Bruijn meedoen met het tweede. Uit een corner van Boogaard kopte Struick knap raak. Een minuut later werd een verre uittrap van Meedendorp verkeerd ingeschat door het verdedigingsduo van Koedijk en verscheen Struick oog in oog met doelman Roodbaard van Koedijk. De lepe Struick klopte de keeper met een boogbal: 3-2. ZDH ging op jacht naar de gelijkmaker, maar de treffer viel aan de andere kant. Weer was het een afstandschot die mede door de wind van doelman Meedendorp in de kruising draaide: 4-2. Vijf minuten later begon De Bruijn aan een dribbel en vond hij de geheel vrijstaande Struick die zijn derde goal van de middag maakte: 4-3. Toen Boogaard een vrije trap mocht nemen net buiten de zestien meter werd er een stiekem gehoopt op de 4-4. De bal belandde helaas in de muur. Een doeltrap van ZDH kwam twintig minuten voor tijd in de voeten van een Koedijker en die speelde meteen de rechtsbuiten in de diepte aan. De ZDH-defensie, die dankzij de geblokte verdedigers Fedor van Elk en Mevin Sambeek, veel aanvallen voortijdig wisten te stoppen konden deze 'counter' niet meer onschadelijk maken. Een schuivertje betekende de 5-3. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld, want een prachtige voorzet van Groenewoud werd fraai door Struick tegendraads binnengekopt en was de marge weer één. In de slotfase nam ZDH meer risico en weigerde Koedijk de trekker over te halen met een paar ballen voorlangs. Het bleef spannend tot het einde, maar meer treffers vielen er niet meer.
Door het verlies blijft ZDH laatste met nul punten uit 9 wedstrijden. Positief is dat het team nu elf goals gemaakt heeft, waarvan vier tegen de nummer drie. Een dikke pluim voor de hele ploeg. Volgende week komt nummer twee, DWB 2, op bezoek in Den Hoorn. Hopelijk kan ZDH 2 de goede lijn doortrekken. Met de teamgeest zit het wel goed!
 
29 november 2015: Koedijk 6 - ZDH 2  5-4  (2-0)
ZDH 2 Jeroen Meedendorp - Stephan Witte, Fedor van Elk, Melvin van Sambeek en Joop Rommets (C) - Jelmer Barhorst, Hidde Struick, Remco Boogaard en Jasper Bakker - Luuk Groenewoud en Mike de Bruijn. Doorlopende wissels: Niels Burgman, Tom van Vijfeijken en Beau Trap.
Scoreverloop
27) 1-0
34) 2-0
46) 3-0
55) 3-1 Hidde Struick (corner Remco Boogaard)
56) 3-2 Hidde Struick (-)
60) 4-2
65) 4-3 Hidde Struick (Mike de Bruijn)
70) 5-3
78) 5-4 Hidde Struick (Luc Groenewoud)
 
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn