“Hoopgevend debuut ZDH 2 ondanks verlies”

 
Het nieuwe ZDH 2 is haar voorbereiding op het seizoen begonnen met een 3-5 nederlaag tegen Weesp A1. Het fanatieke jeugdelftal, dat een dag eerder ook al ZDH A1 versloeg (5-6), liet met name in het positiespel blijken dat het veel beter op elkaar ingespeeld is dan de nieuwe Hoornder formatie. Bovendien moesten de Zwaluwen, doordat deze oefenwedstrijd pas op laat moment ingelast werd en een aanzienlijk aantal spelers daardoor al andere verplichtingen had, een beroep doen op een flink aantal jeugdspelers en een gastspeler. Voor Jelmer Barhorst, Omer Maoz, Stef Kooger, Niels Burgman, Dennis van der Kooi en Koen van der Heul was vandaag tevens het (veld)debuut voor ZDH.
De Hoornders begonnen in een 4-4-2 formatie aan de wedstrijd, maar kersverse coach Douwe Vonk besloot al snel om dit om te zetten naar een 4-5-1 omdat de tegenstander met een sterk bezet middenveld aan de aftrap stond. Jimmy Krugers zakte af naar het middenveld om A-spelers Tim Arends en Mattijs Lap bij te staan, waardoor debutant Van der Kooi de enige overgebleven spits bleef. Na deze omzetting kregen de Hoornders iets meer grip op de wedstrijd. Grote kansen bleven echter uit, al werd de ploeg wel enkele malen gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn. Aan de andere kant hield doelman Jeroen Meedendorp de ploeg meermaals op de been met enkele knappe saves. Hierdoor leek het erop dat we met een brilstand op het scorebord de rust in zouden gaan, tot vlak voor rust de bezoekers toch de score wisten te openen. Met een ingestudeerde inworpvariant kwam een Weesper aanvaller uit de kluts tot een scoringskans, waar hij uitstekend gebruik van maakte.
Na de rust kende ZDH even een mindere fase. Waar de ploeg nog vol goede moed weer het veld op stapte, bleken de bezoekers toch sterker uit de kleedkamer te zijn gekomen. Al snel was er dubbele pech voor de thuisploeg, want niet alleen kwam de ploeg op een 0-2 achterstand, ook zag het de sterk spelende aanvoerder Joop Rommets uitvallen (al kon hij gelukkig later wel weer terugkeren), nadat hij de bal hard tegen zijn neus kreeg en deze via hem het doel in verdween. Na deze tweede tegentreffer was de ploeg het even kwijt en moest het al snel twee extra tegengoals incasseren. De derde goal viel uit een counter toen ZDH in de aanval de bal verloor en te veel spelers voor de bal had om de tegenaanval te kunnen weerstaan. Enkele minuten later legde de scheidsrechter de bal op de stip nadat een Weesper aanvaller zich makkelijk liet vallen over het been van gastspeler Van der Heul. Doelman Meedendorp kon vervolgens niet voorkomen dat de penalty verzilverd werd, al zat hij er nog wel dichtbij.
De Zwaluwen toonden echter veerkracht en bleven doorknokken, hetgeen ook beloond werd. In een tijdsbestek van een vijftal minuten scoorde de ploeg tweemaal. Door goed druk zetten van Van der Kooi, dwong hij een foutje af bij de tegenstander, hetgeen Krugers goed op anticipeerde, waarna hij de veroverde bal vanaf een meter of twintig fraai in de linkerhoek schoof. Enkele minuten later stond deze zelfde Krugers aan de basis van de tweede treffer, waar hij A-junior Arends in stelling bracht, die na eerst twee tegenstanders op het verkeerde been gezet te hebben, de bal knap in de hoek schoot. Ook de flankspelers Barhorst, Burgman en Van der Heul kwamen enkele malen goed opzetten, maar helaas zonder succes.
In de slotfase wisten beide ploegen nog eenmaal het net te vinden. Nadat de bezoekers de overwinning veilig hadden gesteld door de 2-5 binnen te schieten, wist Arends nog zijn tweede treffer van de middag op het scorebord te brengen. Joop Rommets, die samen met zoon Willem en de sterk spelende debutanten Maoz en Kooger één van de sterkhouders was in de defensie vandaag, wist met een fantastische diepe bal Krugers te bereiken, die op zijn beurt met ietwat geluk zijn voorzet terecht zag komen bij Arends, waarna de 18-jarige middenvelder beheerst raak schoot en daarmee de 3-5 eindstand op het scorebord zette. Nadien was er vooral tevredenheid bij de Hoornders en werd er gedurende de derde helft, die overigens met overmacht gewonnen werd door ZDH, geproost op het nieuwe seizoen. Debutant Maoz plakte er overigens ook nog een vierde helft aan vast doormiddel van een fietstocht richting huis, hetgeen naar zijn eigen zeggen de zwaarste tocht die hij ooit gedaan heeft was.
 
23 augustus 2014: ZDH 2 - Weesp A1  3-5  (0-1)
ZDH 2 Jeroen Meedendorp – Willem Rommets, Joop Rommets, Omer Maoz en Stef Kooger – Jelmer Barhorst, Mattijs Lap, Tim Arends en Niels Burgman – Dennis van der Kooi en Jimmy Krugers. Doorlopende wissel: Koen van der Heul.
Scoreverloop 41’ 0-1 Weesp 53’ 0-2 Weesp 59’ 0-3 Weesp 61’ 0-4 Weesp (penalty) 69’ 1-4 Jimmy Krugers (assist tegenstander) 73’ 2-4 Tim Arends (assist Jimmy Krugers) 78’ 2-5 Weesp 83’ 3-5 Tim Arends (assist Jimmy Krugers)
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn