‘ZDH A1 wint ook in Den Oever’

 

Op een zeer hobbelig veld hebben de A-junioren van ZDH zaterdagmiddag vrij eenvoudig met 0-2 gewonnen van Wiron. De gastheren uit Den Oever hadden de hele wedstrijd slechts één kans, terwijl de Hoornders handenvol kansen miste.

Coach Gerard Boogaard had de beschikking over een 13-koppige selectie. Chris de Ridder (rug), Jurre Daalder (enkel) en Willem Rommets waren afwezig. Daarentegen waren Jacky Kooij en Adriaan Lap teruggekeerd van blessures, was Tom Woestenberg terug van vakantie en kon Boogaard ook weer een beroep doen op Marlon Dos Santos. Door de rentree van Kooij begon Theus Bakker weer op zijn vertrouwde rechtsback positie. Dos Santos startte als laatste man, waardoor Jurn Goënga opnieuw op het middenveld geposteerd werd en Tim Arends op de rechtshalf positie terecht kwam.
ZDH probeerde het spel te maken in de beginfase van de wedstrijd, maar dat werd haast onmogelijk gemaakt door het hobbelige veld van Wiron. Desondanks wisten de Zwaluwen enkele kansen te creëren. De eerste was voor captain Timo Westdorp op aangeven van Bram van der Linde, maar zijn schot met links werd gestopt door de keeper. Niet veel later moest Kooij handelend optreden toen een aanvaller van Wiron uit de rug van Mattijs Lap ontsnapte. Goënga en Woestenberg schoten achtereenvolgens net naast en net over.
De bezoekers drongen dusdanig aan, dat een doelpunt bijna niet kon uitblijven. Opnieuw was de razendsnelle Westdorp dichtbij een doelpunt, maar opnieuw verkleinde de doelman van Wiron zijn doel uitstekend. Vlak voor rust was het dan toch raak voor de jonge Zwaluwen. Een vrije trap net buiten de zestien werd door Arends straks voor het doel voorgezet, waarna Goënga prachtig binnen schoot. In de rust benadrukte Boogaard dat de linies beter moesten aansluiten, anders zou er een te groot gat op het middenveld ontstaan.
Na de theepauze zocht ZDH naar een tweede treffer. De ingevallen Joël Nieuwenhuizen kwam goed door over rechts, stuurde Goënga diep, maar zijn voorzet was een makkelijke prooi voor de keeper. Ook een goede rush van Westdorp leidde even later niet tot een ruimere marge, door wederom goed optreden van de goed keepende doelman. Spijtig voor de keeper van Wiron vloog een mislukte voorzet van grote afstand (35 meter) Arends pardoes in de verre hoek binnen en was de buit definitief binnen voor de Texelaars, want de kans in de eerste helft van de gastheren bleek ook na afloop de enige kans in de hele wedstrijd te zijn. De Hoornder defensie, met Mattijs Lap (na 30 min vervangen door zijn jongere broer Adriaan), Dos Santos, Barry van der El en Bakker, stond als een huis.
ZDH wilde de score graag nog verder uitbreiden in de laatste fase van de wedstrijd, maar was net niet scherp genoeg in de afwerking. Een breedtepass van Woestenberg op Nieuwenhuizen werd net over geschoten door de laatstgenoemde en een schot van Arends belandde op de bovenkant van de lat. Het bleef bij 0-2 en dat was een magere afspiegeling van het kwaliteitsverschil. Concurrenten voor het kampioenschap Kleine Sluis (5-0) en Wieringermeer (0-2) wisten allebei ook weer te winnen, waardoor de spanning bovenin groot blijft.
 
19 maart 2016: Wiron A1 - ZDH A1  0-2  (0-1)
ZDH A1 Jacky Kooij; Theus Bakker – Barry van der El – Marlon Dos Santos – Mattijs Lap; Tim Arends – Jurn Goënga – Timo Westdorp (c) – Tom Woestenberg; Bram van der Linde – Bjorn Nichols Doorlopende wissels: Adriaan Lap en Joël Nieuwenhuizen.
Scoreverloop
'42 0-1 Jurn Goënga (Tim Arends)
'55 0-2 Tim Arends
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn