“ZDH A1 te sterk voor het nieuwe ZDH 2”

 
Op een winderige zaterdagmiddag in Den Hoorn namen de A-jeugd en het nieuwe tweede elftal het in een vriendschappelijk oefenpotje tegen elkaar op. Door het late bekendmaken van de speeldag, konden beide ploegen echter slechts met moeite tien spelers op de been krijgen. Echter, voor alle aanwezigen was het fijn om nog even een partij te kunnen spelen, zo vlak voor de competitie van start gaat.
In de beginfase ging het wat op en neer met een paar kansjes aan beide zijdes. Zo kwam de jeugdploeg een paar keer gevaarlijk opzetten met veel spelers en zag aan de andere kant Jimmy Krugers, die vorig seizoen zelf nog deel uitmaakte van de A1, zijn inzet knap gekeerd worden door doelman Jacky Kooij. Echter, uiteindelijk was het zoals verwacht de A1 dat de score opende via Tim Arends, die de bal voor zijn voeten kreeg nadat de defensie van ZDH 2 de bal niet goed weg kon werken. Arends twijfelde geen moment en haalde knap uit.
Vervolgens liep de jeugdploeg al snel uit naar 4-0 via goals van Chris de Ridder (na goed opkomen van Barry van der El), Timo Westdorp (fraai schot uit een onmogelijke hoek) en wederom Arends en zo leek de wedstrijd al snel beslist. Het tweede team liet zich echter niet kennen en toonde veerkracht. Sjoerd Oosterhof werd met een diepe bal weggestuurd en zag toen hij tegenover doelman Kooij stond dat Krugers goed mee was gelopen, waarna hij deze een niet te missen kans gaf: 4-1. Dit was ook de ruststand.
ZDH 2 kwam goed uit de kleedkamer en scoorde al snel de 4-2 via Oosterhof, die na een snel genomen vrije trap ineens alleen voor doelman Kooij gezet werd. De A-junioren dachten hierbij aan buitenspel, maar de vlag bleef omlaag en dus mocht Oosterhof door. Hierna kreeg de ploeg even de hoop dat er nog meer in zat, maar toen gastspeler Bruin geblesseerd raakte aan de hamstring en eigenlijk nauwelijks meer verder kon, werd die hoop al snel de grond in geboord en werd het tweede elftal gedwongen tot verdedigen.
In het resterende half uur wisten de A-junioren nog tweemaal het net te vinden via Westdorp. De 5-2 zullen we maar niet lang meer over doorpraten. Kees Lap, die verder een prima wedstrijd keepte, ging hier onfortuinlijk in de fout door een op het oog simpele bal uit zijn handen te laten glijden. De 6-2 leek, net als de 4-2 van ZDH 2, ook een luchtje van buitenspel aan te zitten, maar net als bij die treffer gaf de arbiter doorgang en zo kon Westdorp voor zijn derde van de middag en direct ook de eindstand tekenen. Al met al een gezellige en leerzame middag voor beide teams, waarbij duidelijk werd dat het goed op elkaar ingespeelde A-team toch duidelijk een maatje te groot bleek voor het nieuwe tweede elftal.
 
5 september 2015: ZDH A1 - ZDH 2  6-2  (4-2)
ZDH A1 Jacky Kooij - Theus Bakker, Jurn Goënga, Barry van der El en Jurre Daalder - Willem Rommets, Tim Arends en Bjorn Nichols - Chris de Ridder en Timo Westdorp.
ZDH 2 Kees Lap - Roel Bruin, Joop Rommets, Stef Kooger, Jelmer Barhorst, Sean van Heerwaarden, Paul ter Steege, Jos Berbée, Jimmy Krugers en Sjoerd Oosterhof.
Scoreverloop 1-0 Tim Arends (rebound), 2-0 Chris de Ridder (Barry van der El), 3-0 Timo Westdorp, 4-0 Tim Arends, 4-1 Jimmy Krugers (Sjoerd Oosterhof), 4-2 Sjoerd Oosterhof (Sean van Heerwaarden), 5-2 Timo Westdorp en 6-2 Timo Westdorp.
Bijzonderheid 10 tegen 10
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn