ZDH JO19-1 vs Schagen/SRC JO19-2

 
ZDH JO19-1 is goed gestart na de winterstop met een 2-0 overwinning op Schagen/SRC JO19-2. Na een kleine tien minuten gevoetbald te hebben zette Sil van Lingen de Zwaluwen op voorsprong. Hij zette de aanval zelf op en na een mooie pass van Justus Dijker schoot hij beheerst raak. Hoewel ook de Schagen/SRC combinatie een aantal kansjes kreeg (die keeper Tom Reijnders onschadelijk maakte) was het ZDH dat de grootste kansen kreeg. Koen Jansen kreeg de grootste kansen maar tot tweemaal toe wist hij het net niet te vinden. Een voorzet van de zijkant kon hij met slechts de keeper voor zich intikken maar raakte de bal verkeerd en even later kopte hij van dichtbij op de lat na een weergaloze voorzet van Tijs van Exel.
Na de theepauze gingen de Texelaars op zoek naar meer doelpunten. Al vrij snel na rust verdubbelde Bjorn Nichols de score door een breedtepass van Jansen slim tegendraads in te schieten, over het been van de keeper. Niet veel later mocht Casper Pieters aanleggen vanaf elf meter, nadat Dijker was neergehaald in het strafschopgebied. Zijn schot werd gestopt door de keeper en in de rebound liepen Pieters en Nichols elkaar ongelukkig in de weg. Ook een fraaie vrije trap van een meter of 30 van Gijs ten Hoven trof net geen doel, waardoor de eindstand op 2-0 bleef steken. Zeker gezien de tweede helft, waar de Schagenaren geen enkele kans meer wisten te creren, is dat een bescheiden uitslag. Volgende week komt Wiron JO19-1 op bezoek. In Den Oever eindigde de ontmoeting in 1-2 voor de eilanders.
 
Zaterdag 3 februari 2018: ZDH JO19 - Schagen/SRC JO19-2  2-0  (1-0)
Opstelling ZDH: Tom Reijnders; Beau Trap Joost Boekel Gijs ten Hoven Lars Frederici; Dylan Koorn Justus Dijker Sil van Lingen Jesse Blankevoort; Bjorn Nichols Koen Jansen. Doorlopende wissels: Tijs van Exel, Casper Pieters en Jol Nieuwenhuizen.
Scoreverloop
9) 1-0 Sil van Lingen (Justus Dijker)
55) 2-0 Bjorn Nichols (Koen Jansen)
 

Terug

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn