28 maart 2015: KolpingBoys A2 - ZDH A1  2-2  (0-2)

"ZDH junioren vergeten zichzelf te belonen na goede eerste helft"

De A-junioren uit Den Hoorn hebben vanmiddag voor de tweede maal deze competitie een punt gepakt tegen nummer 3 op de ranglijst Kolping Boys. Op het grote complex in Alkmaar speelden de Zwaluwen een zeer goede eerste helft en stonden terecht met 0-2 voor, maar gaven de voorsprong in de tweede helft uit handen. De eindstand na een rommelige tweede helft: 2-2.
Op het prachtige kunstgrasveld begon ZDH zeer overtuigend. Met goed combinatiespel creëerde het direct een levensgrote kans. Tom Woestenberg werd alleen voor de keeper gezet, maar hij wist de bal net niet over de doelman te stiften. De Hoornders zetten het goede spel door en speelden veel op de helft van de thuisploeg, dat slechts gevaarlijk werd via counters. Na twintig minuten kregen de gasten een vrije trap net over de middenlijn. Vrijentrappenspecialist Tim Arends (al goed voor vier doelpunten uit vrije trappen) ging achter de bal staan en schoot het leer tot ieders verbazing vanaf veertig (!) meter op doel. Op fenomenale wijze daalde het schot net op tijd en belandde via de onderkant van de lat in de kruising. Een wonderschone treffer.
ZDH ging meteen op zoek naar een tweede treffer. Jurre Daalder en Timo Westdorp waren dichtbij de 0-2, maar het was de net ingevallen Joël Nieuwenhuizen die de trekker voor de tweede keer overhaalde. Even daarvoor waren de Texelaars nog goed weggekomen, toen een voorzet van dichtbij werd ingeschoten door een aanvaller van Kolping Boys. Keeper Jacky Kooij wist de bal van achter de lijn terug te boksen in het veld, echter werd dat niet geconstateerd door scheids- en grensrechter. De Zwaluwen zwijnden en gingen met een 0-2 voorsprong de rust in.
Na de theepauze wisselde het spelbeeld enigszins. De gastheren kwamen beter in de wedstrijd zonder dat het grote kansen kreeg. Toch kwamen de Alkmaarders een kwartier na rust op gelukkige wijze terug in de wedstrijd. Een klutsbal viel precies voor de voeten van een aanvaller en die rondde bekwaam af. Kolping Boys ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en leek die ook te maken, maar daar dacht Kooij anders over. Hij pakte de toegekende strafschop (na een overtreding van voorstopper Barry van der El) klemvast en hield zijn team daarmee knap op de been. Helaas moest hij niet veel later na een gemene schop van een tegenstander geblesseerd het veld verlaten. Rechtsback tevens tweede keeper Theus Bakker nam de plaats van Kooij in en deed dat uitstekend.
De Zwaluwen konden het goede spel van de eerste helft in de tweede helft niet herhalen. Slechts via counters werden ze gevaarlijk, maar ontbrak het een paar keer aan geluk om tot scoringskansen te komen. Arends was de enige Zwaluw die echt nog gevaarlijk werd, maar deze keer was de keeper voorbereid op zijn vrije trap. Een paar minuten voor tijd kregen de Hoornders de deksel op de neus. Een aanvaller van de thuisploeg werd met een lange bal alleen voor het doel gezet en schoot hard raak.
Het betekende alweer het zesde gelijke spel voor ZDH in deze competitie, dat nog steeds de 8e plaats op de ranglijst bezet met 11 punten uit 13 wedstrijden. Er zit echter nog een flink verschil in aantal gespeelde wedstrijden. Volgende week spelen de Hoornders wellicht de inhaalwedstrijd tegen Jong Holland, die vorige week werd afgelast door een tekort aan spelers bij de gasten.

28 maart 2015: Kolping Boys A2 - ZDH A1  2-2  (0-2)
ZDH A1: Jacky Kooij - Theus Bakker, Jurn Goënga, Barry van der El en Adriaan Lap - Mattijs Lap, Timo Westdorp, Tim Arends en Jurre Daalder - Tom Woestenberg en Björn Nichols: Doorlopende wissels: Joël Nieuwenhuizen en Chris de Ridder.
Scoreverloop: 20) 0-1 Tim Arends (vrije trap), 38) 0-2 Joël Nieuwenhuizen (rebound), 61) 1-2 en 86) 2-2.