4 maart 2017: ZDH JO19-2 - Duinrand S JO19-2  1-1 (1-0)

 

"Junioren ZDH en Duinrand delen de punten"
 
 
De 1-1 eindstand op het scorebord doet niet vermoeden dat er veel kansen waren, maar ZDH en Duinrand hebben vanmiddag het missen van kansen tot kunst verheven. Duinrand (uit Schoorl) mag zich het meest gelukkig prijzen met het resultaat, want ZDH was een groot deel van de wedstrijd beter, creëerde verreweg de meeste kansen maar verzuimde Duinrand S te elimineren.
Al vroeg in de wedstrijd kwamen de eilanders op voorsprong. Een fraaie combinatie tussen het aanvalsduo Koen Jansen en Skeg van der Vis werd uiteindelijk afgerond door topscorer Jansen. Een paar minuten later was het al bijna 2-0, maar ‘routinier’ Jurn Goënga kopte op de lat uit een corner van van der Vis. Hoewel ZDH op zoek ging naar een tweede treffer, maakten de Schoorlnaren bijna gelijk uit een counter. Keeper Jacky Kooij wist echter redding te brengen. Het was vervolgens aan Bjorn Nichols om gevaarlijk te worden. Na goed doorzetten van voorstopper Barry van der El kwam de bal terecht bij Nichols, maar hij schoot enkele meters naast. Even later volgde eenzelfde schot van Nichols.
Het trio van der Vis, Jansen en Nichols bleef een plaag voor Duinrand en creëerde kans op kans. Aan de andere kant van het veld bleef de verdediging van de Hoornders prima overeind met Beau Trap, Goënga, van der El en Theus Bakker. Zij zagen ZDH voor de rust legio kansen krijgen maar evenveel kansen missen. De keeper van Duinrand had daar ook een groot aandeel in, zeker toen hij een schot van Nichols fraai uit de kruising plukte en een uithaal van van der Vis met zijn knie pareerde.
Met een bescheiden voorsprong en alle vertrouwen in een goed resultaat kwamen de Hoornder junioren na de rust uit de kleedkamer. De gasten hadden echter de moed nog niet opgegeven, kwamen zowaar iets beter in de wedstrijd en stonden natuurlijk altijd nog maar één doelpunt achter. Dat laatste mag een klein wonder genoemd worden gezien de vele mogelijkheden voor ZDH. De keeper van de ‘overkanters’ groeide in de wedstrijd. Schoten van captain Casper Pieters, van der Vis en Jansen wist hij allemaal te pareren. Ook van der El, die ingevallen was als spits, was dichtbij een treffer. Een tot dan toe zeldzame aanval van Duinrand S. betekende bijna een treffer. Kooij werd verschalkt met een lob, maar gelukkig zag hij de bal naast zijn doel belanden.
Het laatste kwartier kwamen er kansen over en weer, waarbij er langs de lijn bij de supporters vaak ‘oeh’ en ‘ah’ te horen was. Invaller Lars Frederici draaide zich knap vrij en schoot van dichtbij hard over. Even later schoot van der El eveneens hard naast. De daaropvolgende counter leverde zowaar een doelpunt op voor de Schoorlnaren. Een aanvaller werd weggestuurd en tikte de bal tergend langzaam onder Kooij door. In de laatste vijf minuten had Duinrand S. tot tweemaal toe een levensgrote kans om met een overwinning terug te gaan naar Schoorl, maar Kooij en linksback Theus Bakker staken daar een stokje voor. Eindstand 1-1.
 
4 maart 2017: ZDH JO19-2 - Duinrand S JO19-2  1-1 (1-0)
ZDH JO19 2: Jacky Kooij; Beau Trap – Barry van der El – Jurn Goënga – Theus Bakker; Dylan Koorn – Casper Pieters – Bjorn Nichols – Tijs van Exel; Skeg van der Vis – Koen Jansen Doorlopende wissels: Joost Boekel, Lars Frederici, Thijs Graaf en Jesse Blankenvoort.
Scoreverloop
10) 1-0 Koen Jansen (Skeg van der Vis)
81) 1-1
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn