25 maart 2017: ZDH JO19-2  FC Den Helder  JO19-2 1-3  (1-1)

 

‘Junioren FC Den Helder te sterk voor ZDH’
 
Lang ging de ontmoeting tussen ZDH en FC Den Helder gelijk op. De gasten hadden het betere van het spel, maar ZDH zette er een gezonde dosis strijdlust tegenover en bleven daardoor lang uitzicht houden op een resultaat. Een kwartier voor tijd viel het doek voor de Hoornders na een mooi doelpunt van de blauwen.
Coach van de eilanders Ron Boogaard moest het doen zonder Jesse Blankenvoort, Dylan Koorn, Casper Pieters, Beau Trap en Skeg van der Vis. Van der Vis maakte een week eerder nog vier doelpunten in de uitwedstrijd in Oudkarspel tegen DTS. Ondanks de vele afwezigen kon Boogaard nog beschikken over vier wissels.
Na een kleine vijf minuten kwam de thuisploeg bijna op voorsprong. Het schot van Bjorn Nichols spatte uiteen op de lat. Al snel bleek FC Den Helder een van de beter voetballende ploegen van de competitie. Zorgvuldig probeerde de ploeg van de vaste wal op te bouwen van achteruit, wat resulteerde in veel duels op het middenveld en weinig kansen. Een kwartier na het startsignaal van scheidsrechter Ton Arnout kwam Den Helder op voorsprong door een slippertje van Barry van der El en laatste man Joost Boekel. ZDH kwam iets beter in de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een mooie pass van Justus Dijker kwam terecht bij topscorer Koen Jansen, maar zijn lage schot werd goed gepakt door de keeper. Even later zou Jansen tot zijn eigen spijt een doelpoging van ‘routinier’ Jurn Goënga om zeep helpen door in de baan van het schot te staan.
Zo’n tien minuten voor het rustsignaal maakte Jansen zijn 17e doelpunt van het seizoen in evenveel gespeelde wedstrijden. Hij joeg goed door op een centrale verdediger, pakte de bal af en stiftte de bal fraai over de keeper heen. Na een vrije bal (rakelings naast) van FC Den Helder en een kansje voor Nichols vond Arnout het mooi geweest voor de eerste helft en zochten de spelers met een 1-1 tussenstand de kleedkamer op.
Echt lekker kwam ZDH niet uit die kleedkamer. Al na een paar minuten kwamen de Hoornder junioren op achterstand, behoedde captain Jacky Kooij zijn ploeg op fraaie wijze voor een grotere achterstand en schoot een aanvaller van FC Den Helder voor open doel naast. De gasten hadden duidelijk het betere van het spel in de tweede helft en verdienden de overwinning. Een klein kwartier voor tijd viel de beslissende treffer: 1-3. Een mooie actie over rechts werd opzij gepasst en snoeihard binnen geschoten in de korte kruising. ZDH ging nog op zoek naar een aansluitingstreffer maar op een vrije trap (knap uit de kruising getikt) van Jansen en een kopbal van van der El (van de lijn gehaald) na werden de Texelaars niet meer gevaarlijk. Aan de andere kant kon Den Helder de voorsprong verder vergroten, maar lieten dat tweemaal in een 1 tegen 1 situatie ook na. Een paar minuten voor tijd raakte Willem Rommets en zijn directe tegenstander nog in de clinch, waarbij Rommets een klap in zijn gezicht kreeg. Arnout hield tot verbazing van velen de kaarten op zak en floot voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week staat de junioren-eilandderby tussen Oosterend en ZDH op het programma. De wedstrijd op Sportpark Sieme Keyzer begint om 14:00 uur. De ontmoeting in Den Hoorn eindigde eerder dit seizoen in een 2-2 gelijkspel.

 
25 maart 2017: ZDH JO19-2  FC Den Helder  JO19-2 1-3  (1-1)
Selectie ZDH JO19 2: Jacky Kooij; Willem Rommets – Joost Boekel – Barry van der El – Theus Bakker; Tijs van Exel – Jurn Goënga – Justus Dijker – Lars Frederici; Bjorn Nichols – Koen Jansen Doorlopende wissels: Beer, Tom Reijnders, Joël Nieuwenhuizen en Thijs Graaf
Scoreverloop
’15 0-1 FC Den Helder JO19-2
’36 1-1 Koen Jansen
’51 1-2 FC Den Helder JO19-2
’79 1-3 FC Den Helder JO19-2
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn