29 oktober 2016: ZDH JO19 2 - Oosterend JO19 1  2-2  (2-1)

 

"Gelijkspel in kleine derby"
 
ZDH JO19 2 heeft vanmiddag knap met 2-2 gelijkgespeeld tegen Oosterend JO19 1.
De eerste eilandderby van het seizoen bij de junioren is geŽindigd in een gelijkspel. ZDH JO19-2 kwam in eigen huis tegen Oosterend JO19-1 tweemaal op voorsprong, maar zag die voorsprong twee keer vrij snel weer verdwijnen en mocht in de slotfase blij zijn dat SVO niet met een overwinning huiswaarts keerde.
Zoín vijftig aanwezige toeschouwers zagen ZDH sterk beginnen aan de wedstrijd. De gastheren creŽerde enkele kansen die knap gepareerd werden door de doelman van Oosterend. De keeper was echter kansloos op een prachtig schot van topscorer Skeg van der Vis, die vorig seizoen nog speelde voor SVO. De gasten kwamen na een klein halfuur beter in de wedstrijd en dat leidde tot een doelpunt. Een kopbal uit een corner werd door linksback Lars Frederici uit het doel getikt met zijn elleboog. Waar de spelers en toeschouwers al rekening hielden met een rode kaart en een penalty kwam Frederici verrassend genoeg weg met een gele kaart. De penalty kwam er natuurlijk wel en die werd onhoudbaar binnengeschoten door captain Rinus Wesselman van SVO. Een minuut of tien voor rust kwam ZDH opnieuw op voorsprong. Een vrije trap werd door Koen Jansen richting tweede paal geschoten en zonder dat iemand de bal raakte zeilde de bal in het doel.
Na de theepauze ging Oosterend nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de 52e minuut was het raak. Een mooi schot van Hans Daalder viel via de onderkant van de lat in het doel achter keeper Jacky Kooij. ZDH had het lastig in de tweede helft, maar door goed keeperswerk van Kooij en wat geluk bleef het bij 2-2. Aan de andere kant hadden de Zwaluwen ook kunnen scoren uit een van de vele counters, echter ontbrak vaak net de rust in de afronding waardoor de derby eindigde in een gelijkspel.
 
29 oktober 2016: ZDH JO19 2 - Oosterend JO19 1  2-2  (2-1)
ZDH JO19 2: Jacky Kooij - Justus Dijker, Barry van der El, Joost Boekel, Lars Frederici - Dylan Koorn, Casper Pieters, Tom Reijnders, Bjorn Nichols - Skeg van der Vis en Koen Jansen. Doorlopende wissels: Theus Bakker, Willem Rommets, JoŽl Nieuwenhuizen, Thijs van Exel en Beau Trap.
Scoreverloop
19) 1-0 Skeg van der Vis (schot)
24) 1-1 Rinus Wesselman (penalty na hands van Lars Frederici)
34) 2-1 Koen Jansen (vrije trap)
52) 2-2 Hans Daalder
 
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn