1 april 2017: Oosterend JO19-1 Ė ZDH JO19-2 8-4 (1-2)
 

'Junioren ZDH geven voorsprong weg in eilandderby'

 
Eerder dit seizoen eindigde de eerste ontmoeting tussen ZDH JO19-2 en Oosterend JO19-1 in Den Hoorn in een 2-2 gelijkspel, waar Oosterend tot tweemaal terugkwam van een achterstand. Dat herhaalde zich afgelopen zaterdag op sportpark Sieme Keyzer. Sterker nog, in de eerste helft had ZDH een licht overwicht, in het tweede bedrijf was de thuisploeg de betere ploeg en wisten de jonge Gortbuukers een 1-2 ruststand om te buigen in een 8-4 overwinning.
Beide ploegen waren zo goed als op volle oorlogssterkte. Oosterend moest het doen zonder hun vaste keeper, ZDH mistte Justus Dijker en Beau Trap. De reservebank van de gasten op het hoofdveld was echter maar net groot genoeg voor de vijf wisselspelers van de Hoornders. Trainer/coach Ron Boogaard koos ervoor om Skeg van der Vis (ex-speler van Oosterend) op zijn vertrouwde plek naast Koen Jansen te zetten. Daardoor zakte Bjorn Nichols een linie naar het middenveld ten opzichte van vorige week. Het trio Van der Vis, Jansen en Nichols was dit seizoen overigens al goed voor 26 doelpunten.
De Zwaluwen begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong. Na een minuut of zes legde GoŽnga met een vrije trap de bal panklaar voor Jansen, die knap raak volleerde. Niet veel later lag echter de gelijkmaker erin. In eerste instantie wist Jacky Kooij nog katachtig te redden op een kopbal van dichtbij, maar hij was kansloos op de rebound van Hannes Eelman. Hoewel Oosterend na de 1-1 beter iets beter in de wedstrijd kwam, was het ZDH dat opnieuw op voorsprong kwam. Wederom was het GoŽnga met een vrije trap die Jansen vond. Hij kopte de bal knap langs de doelman in het groen-witte net. Zijn 19e treffer van het seizoen.
Na de thee veranderde het spelbeeld enigszins. ZDH had meer moeite om van achteruit op te bouwen en hanteerde wat vaker de lange bal. Een van die lange ballen kwam terecht bij van der Vis, die met een tackle ten val werd gebracht in het zestienmetergebied. Volgens scheidsrechter Richard Kortekaas raakte zijn zoon Jordi de bal niet en legde de bal op de stip. Een koud kunstje voor van der Vis om er 1-3 van te maken. Rinus Wesselman deed vervolgens iets terug voor de thuisploeg en maakte de zeer mooie aansluitingstreffer. Een kwartier na rust werd Jesse Blankevoort, die in was gevallen voor Thijs Graaf, in de diepte gestuurd en bracht de marge weer op twee doelpunten met een beheerste schuiver in de verre hoek.
Waar je zou verwachten dat ZDH de voorsprong zou consolideren en de wedstrijd vakkundig zou uitspelen bleek het tegendeel waar. Rinus Wesselman bracht zijn ploeg met een prachtig afstandsschot terug in de wedstrijd. Oosterend, onder leiding van Martijn ĎPilsí Drijver en assistent Jeroen Abma, kreeg ineens weer vertrouwen in een goed resultaat en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er al vrij snel, van de schoen van Dylan Betsma. Kooij hield zijn team nog enkele keren goed op de been maar kon niet voorkomen dat Oosterend door Jan Kee, Hessel Bos en Wesselman, maar liefst uit kon lopen naar 7-4. De achtste en laatste goal van Oosterend werd binnengeschoten vanaf de penaltystip. Doorgebroken speler Chris de Ridder stond buitenspel en werd daarna neergehaald door van der El. Kortekaas besloot tot verbazing van de ZDH spelers wťl voor een penalty te fluiten maar het vlagsignaal van grensrechter DaniŽl Bakker te negeren. Van der El uitte zijn frustratie en kreeg daarvoor een gele prent. De penalty werd benut door Wesselman, die daarmee zijn hattrick completeerde en Oosterend naar de winst in de tweede junioren eilandderby van dit seizoen bracht.
 
1 april 2017: Oosterend JO19-1 Ė ZDH JO19-2 8-4 (1-2)
ZDH JO19 2: Jacky Kooij - Barry van der El, Joost Boekel, Jurn GoŽnga Lars Frederici, Casper Pieters, Tom Reijnders, Bjorn Nichols, Skeg van der Vis, Koen Jansen, Theus Bakker, Willem Rommets, JoŽl Niewenhuizen, Tijs van Exel, Thijs de Graaf en Jesse Blankenvoort.
Scoreverloop
0-1 Koen Jansen (Jurn GoŽnga)
1-1 Hannes Eelman
1-2 Koen Jansen (Jurn GoŽnga)
1-3 Skeg van der Vis (penalty)
2-3 Rinus Wesselman
2-4 Jesse Blankevoort 
3-4 Hessel Bos
4-4 Dylan Betsema
5-4 Jan Kee
6-4 Hessel Bos
7-4 Rinus Wesselman
8-4 Rinus Wesselman (penalty)
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn