4 februari 2017: ZDH JO19-2 - Opperdoes/TSV Twisk JO19-1  6-4  (3-1)

 

"ĎJunioren ZDH winnen na doelpuntenfestijn"
 
Na een lange winterstop is ZDH JO19-2 goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. In eigen huis wonnen de jonge Zwaluwen met 6-4 van Opperdoes/Twisk JO19-1, dat eerder dit seizoen nog uitkwam in de tweede klasse maar iets te hoog ingedeeld bleek te zijn en het een klasse lager mocht proberen.
ZDH, zonder de (aan zijn voet) geblesseerde Beau Trap, startte prima. Na een minuut of tien leverde goed doorjagen van de thuisploeg een doelpunt op van topscorer Koen Jansen. Niet veel later kon de voorsprong uitgebreid worden vanaf de penaltystip. Captain Casper Pieters nam zijn verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk raak. Ondanks de snelle voorsprong bleef het oppassen voor de Zwaluwen en wist Jacky Kooij zijn doel voorlopig schoon te houden. Hij was even later echter kansloos op een schot van dichtbij.
Waar Opperdoes op zoek ging naar de gelijkmaker ging een vrije trap van linkshalf Tom Reijnders er plotseling in. Verdediger Jurn GoŽnga ging net onder de bal door en de keeper van Opperdoes was daardoor zo van slag, dat hij niet kon voorkomen dat Reijnders zijn eerste van de middag maakte. Vlak voor de rust leek ZDH zelfs een marge van drie te creŽren, maar het doelpunt van Jansen werd afgekeurd wegens buitenspel van GoŽnga. Uit de daaropvolgende counter maakte JoŽl Nieuwenhuizen een professionele overtreding en was het daar duidelijk niet mee eens. Zijn commentaar op de leiding kwam hem op een gele kaart te staan en de Zwaluwen moesten voor tien minuten verder met tien man.
De thuisploeg had het duidelijk moeilijk met een man minder, want binnen vier minuten na rust scoorde de Opperdoes/Twisk combinatie de aansluitingstreffer ťn de gelijkmaker. Gelukkig was daar wederom Jansen, die na goed doorzetten van Skeg van der Vis eenvoudig zijn tweede van de middag kon maken. Van der Vis schoot na een mooie actie daarna tegen de paal en Reijnders was daar als de kippen bij om de rebound binnen te glijden. ZDH dacht de overwinning veilig gesteld te hebben maar niets bleek minder waar. Kooij raakte een schot van een aanvaller van Opperdoes nog aan, maar kon niet voorkomen dat het leer achter hem tegen de touwen kwam.
De mooiste goal van de middag kwam op naam van Reijnders. Hij zette de aanval zelf op, kreeg van Tijs van Exel de bal terug en van net buiten het zestienmetergebied schoot hij fraai met een boog om de keeper heen zijn derde (!) doelpunt van de middag binnen. Niet veel later floot scheidsrechter Arnout voor het einde van de wedstrijd.
ZDH komt door de overwinning op slechts drie punten van de nummer drie Oosterend, dat nog wel een wedstrijd te goed heeft. Volgende week spelen de jonge Zwaluwen wederom een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Duinrand S. Eerder dit seizoen waren de Schoorlnaren nog met 5-1 te sterk voor de Texelaars.
 
4 februari 2017: ZDH JO19-2 - Opperdoes/TSV Twisk JO19-1  6-4  (3-1)
ZDH JO19 2: Jacky Kooij; Willem Rommets Ė Jurn GoŽnga Ė Joost Boekel Ė Lars Frederici; JoŽl Nieuwenhuizen Ė Casper Pieters Ė Jesse Blankenvoort Ė Tom Reijnders; Skeg van der Vis Ė Koen Jansen Doorlopende wissels: Barry van der El, Justus Dijker, Thijs Graaf, Tijs van Exel en Dylan Koorn.
Scoreverloop
1-0 Koen Jansen
2-0 Casper Pieters (penalty)
2-1
3-1 Tom Reijnders (vrije trap)
3-2
3-3
4-3 Koen Jansen (Skeg van der Vis)
5-3 Tom Reijnders (rebound)
5-4
6-4 Tom Reijnders (Tijs van Exel)
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn