22 april 2017: ZDH JO19-2 - Zeemacht JO19-1  3-3  (2-2)
 

'Junioren ZDH slepen punt uit het vuur tegen koploper'

 
Waar het eerder dit seizoen nog 5-1 werd voor de lijstaanvoerder Zeemacht JO19-1 was het ditmaal een stuk spannender. De eerste helft ging gelijk op, in de tweede helft lieten de Den Heldenaren zien waarom ze bovenaan staan en hadden ze een duidelijk overwicht. ZDH kwam na een vroege voorsprong in het vervolg twee keer op achterstand, maar in een van de laatste minuten sleepten de jonge Zwaluwen toch nog een punt uit het vuur.
Trainer/coach Ron Boogaard kon wederom beschikken over vijf wissels. Vergelijkend met de wedstrijd in Den Helder was de basisopstelling van ZDH op maar liefst zeven posities gewijzigd. Boogaard zag zijn ploeg goed starten. Een breedtepass van Koen Jansen kwam bij Jesse Blankevoort terecht, die van dichtbij over schoot. Even later bleef een vrije trap van Jurn Gonga hangen in het zestienmetergebied en poeierde Tom Reijnders de bal over het doel. Dichtstbij de openingstreffer was Barry van der El, die na een mooie combinatie met Skeg van der Vis van grote afstand de buitenkant van de paal raakte.
Na ruim twintig minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een prachtige dieptepass van Jansen kwam goed voor de voeten van van der Vis, die hard en hoog raak schoot. ZDH kon niet lang genieten van de voorsprong want twee minuten later lag de gelijkmaker er al in. Een voorzet vanaf de rechterflank werd mooi binnengekopt bij de tweede paal. De koploper van de derde klasse onder 19 kreeg in het vervolg een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Een hoge bal kwam terecht bij een aanvaller, die legde hem breed en keeper Jacky Kooij was kansloos op het schot van dichtbij: 1-2. Aan de andere kant werden de Hoornders gevaarlijk via twee goede vrije trappen van Gonga. Tweemaal vond hij topscorer Jansen, die een keer van der Vis in stelling bracht (maar net naast schoot) en een andere keer de rebound hard raak schoot. Een kopbal van Jansen na een corner van Jol Nieuwenhuizen werd van de lijn gehaald.
Hoewel het spel in de eerste helft op en neer ging, was het Zeemacht dat duidelijk het initiatief nam in het tweede bedrijf. Het was wachten op de 2-3, maar die bleef lang uit omdat slordig werd omgegaan met de kansen. Diverse pogingen gingen naast, over of werden van de lijn gehaald. Het lukte Zeemacht zelfs niet om vanaf de penaltystip op voorsprong te komen (hoog over). ZDH kwam nauwelijks nog toe aan aanvallen en moest zich vooral richten op het verdedigen. Een zeldzaam slippertje van van der El leek roet in het eten te gooien voor uitzicht op een goed resultaat, maar de als rechtshalf ingevallen Joost Boekel bracht ZDH in extremis op gelijke hoogte door via een verdediger af te ronden. Blijdschap bij zowel de spelersgroep, technische staf als de aanwezige supporters.
 
19. 22 april 2017: ZDH JO19-2 - Zeemacht JO19-1  3-3  (2-2)
ZDH JO19 2 Jacky Kooij; Joost Boekel Barry van der El Jurn Gonga Theus Bakker; Tom Reijnders Casper Pieters (C) Bjorn Nichols Jesse Blankevoort; Skeg van der Vis Koen Jansen
Doorlopende wissels: Beau Trap, Lars Frederici, Tijs van Exel, Justus Dijker en Jol Nieuwenhuizen
Scoreverloop
22 1-0 Skeg van der Vis (Koen Jansen)
24 1-1 Zeemacht JO19-1
27 1-2 Zeemacht JO19-1
31 2-2 Koen Jansen (rebound)
75 2-3 Zeemacht JO19-1
90+3 3-3 Joost Boekel
 
1-0 Skeg van der Vis.
 

Terug

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn