Texelse Courant: Dinsdag 16 mei 2006

"ZDH succesvol in SVC-toernooi"

ZDH heeft de meeste prijzen meegenomen van het jaarlijkse SVC-pupillentoernooi, dat zaterdag onder fraaie omstandigheden op het terrein achter het Eierlandsche Huis werd gespeeld.

Meest opvallend was ís ochtends de finale bij de F-pupillen, die tussen ZDH F1 en ZDH F2 ging. Het F1-team uit Den Hoorn was het hele jaar al sterk en veroverde vorige week de titel in de competitie, maar F2 eindigde daarin in de onderste regionen. F2 speelde echter een sterk toernooi en eindigde na vier wedstrijden bovenaan in poule B. In de kruisfinale moest ook SVO er aan geloven (1-0). F1 had enige moeite met de favorietenrol, maar won toch poule A. In de kruisfinale bood Vitesse, dat vorige week in de competitie nog met 0-9 had verloren, fel tegenstand en hield de Hoornders op 0-0. Na strafschoppen mocht ZDH F1 toch door naar de finale, waarin het met 2-0 van F2 won. Vitesse won na strafschoppen van SVO en eindigde als derde.
Ook in de strijd om de "Christiaan Stolk Penaltybokaal" was ZDH succesvol. Etienne van Bennekom, coach van ZDH F2, won bij de leiders. ís Middags ging clubgenoot Nico Lunshof, coach van ZDH E1, na een zware strijd met Pieter Krugers van Chelsea eveneens met de beker aan de haal. Bij de jeugd won Toine van IJsseldijk van Roda JC bij de F-pupillen. Samuel de Vries van Manchester moest maar liefst vier penalties benutten alvorens zich de specialist van de E-pupillen te mogen noemen.
Bij de E-pupillen deed ZDH het ís middags ook niet slecht, maar liep het de kruisfinales net mis door een minder doelsaldo. De prijzen werden verdeeld door Chelsea, SVO, SVC en Blackburn. Chelsea won nipt van SVO, terwijl kampioen SVC de handen vol had aan Blackburn. De finale ging daardoor tussen de thuisvereniging en Chelsea. SVC nam in de eindstrijd revanche voor de nederlaag die het in de poule nog had geleden tegen Chelsea en won met 1-0.

In totaal deden zoín 220 kinderen mee aan het toernooi in De Cocksdorp, dat drommen ouders, grootouders, vrienden en bekenden op de been bracht. Onder de deelnemers waren ook acht mini-teams, bestaand uit kinderen van nog maar vijf en zes jaar oud. Die maakten er eveneens een spannende strijd van. In de kruisfinales won SVO met 2-1 van Engeland en was BraziliŽ met 3-1 te sterk voor SVC 1. SVC legde daarna dankzij een overwinning (3-1) beslag op de derde plaats. In de finale draaide het uit op penalties, nadat SVO en BraziliŽ in de reguliere speeltijd allebei ťťn keer hadden gescoord. In de penaltyserie die de beslissing moest brengen, was BraziliŽ net iets trefzekerder.

Terug