"Zes nieuws spelers voor ZDH"

Den Hoorn: Maandag 28 mei 2007

 
ZDH heeft afgelopen week goede zaken gedaan op de Texelse transfermarkt. Zes nieuwe spelers zijn overgeschreven naar de Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn, te weten: Joost van Heerwaarden, Ruben Boogaard, Remco Boogaard, Hidde Struick, Robin Knol en Jonathan Abraha.
In het afgelopen seizoen heeft ZDH noodgedwongen afscheid moeten nemen van Justus Zegel (verhuizing), Tjarko Stolk (knieblessure), Daan van der Slikke (knieblessure), Ronald Biesboer (stopt, maar blijft lid) en Niels Dekker (verhuizing). Het was dan ook wenselijk om de selectie weer op peil te brengen met nieuwe spelers. Met de inzet van het bestuur, trainer Jan den IJzerman en anderen is het gelukt om een kwalitatieve sterke spelersgroep samen te stellen voor het seizoen 2007/2008.
Joost van Heerwaarden speelde de laatste jaren geregeld zijn wedstrijden mee in het eerste elftal van vv Texel'94 en zal de defensie van ZDH versterken. De afgelopen jaren speelde hij in de Texelse zaalvoetbalcompetitie in één team met Jan-Willem Bakker en Ruud Hof. Ook Ruben Boogaard komt naar de Zwaluwen. Boogaard was is zijn jeugd woonachtig in Den Hoorn en voetbalde in de jeugd (F- en E-pupillen) reeds bij de Hoornders. Na zijn verhuizing naar Den Burg voetbalde hij een aantal jaren voor de Texelse Boys en later voor Texel'94. Op jonge leeftijd maakte hij al zijn opwachting in het eerste elftal. Een speler die op meerdere posities uit de voeten kan.
Dat geldt ook voor talent Hidde Struick. Een paar weken terug scoorde hij nog tweemaal in de kampioenswedstrijd van Texel'94 B1. Een jaar terug viel hij de technische staf van ZDH op toen hij een berewedstrijd speelde als voorstopper in de wedstrijd tegen Excelsior B1. Ook speelde hij al een aantal maal mee in het vlaggenschip van de club uit Den Burg. Remco Boogaard, neef van Ruben, is ook zo'n jongen met potentie. Voor zijn leeftijd al fysiek sterk en eveneens afkomstig uit Den Burg.
Behalve deze vier toppers hebben ook Robin Knol en Jonathan Abraha getekend voor de sv ZDH. Deze spelers zullen waarschijnlijk minder inzetbaar zijn door studie. Maar als ze bij de selectie zitten zullen ze het team zeker niet verzwakken.
Zowel trainer/coach Jan den IJzerman als voorzitter Jaap Lap tonen zich zeer tevreden met de nieuwe aanwinsten. Den IJzerman ziet met de vernieuwde spelersgroep voldoende perspectief om een sterk collectief te smeden. De voorzitter vindt dat deze jongens niet alleen de selectie verbreden, maar ook een absolute meerwaarde zullen zijn. Lap verwacht volgend jaar dan ook in het linkerrijtje een rol van betekenis te kunnen spelen.
Aanstaande zaterdag 2 juni wordt op het complex aan de Witteweg het ZDH-Toernooi gespeeld met totaal zes teams. De wedstrijden worden gespeeld tussen 10.00 en 17.30 uur waarna de traditionele BBQ plaatsvindt. Wellicht dat een aantal nieuwe Zwaluwen dan al het blauw witte shirt van ZDH zullen dragen.

Terug