"Zware blessures Eelman, Boogaard en Knol"

 
Den Hoorn: Zaterdag 8 december 2007

 

ZDH moet het lange tijd stellen zonder de gewaardeerde krachten Peter Eelman, Ruben Boogaard en Robbin Knol. Eelman viel in het verloren uitduel bij Kaagvogels (4-1, 18 november) uit met een knieblessure bij een ogenschijnlijke onschuldige botsing. Een eerste bezoek aan het ziekenhuis in Den Helder kon nog geen uitsluitsel geven over de aard van de blessure. De verdediger werd met gips van enkel tot liesstreek heengezonden. Op 19 december wordt Eelman terug verwacht voor een MRI-scan. De uitslag volgt een maand later. Zeer waarschijnlijk is een operatie in februari noodzakelijk om de schade in zijn knie te herstellen. Een en ander betekent dat Eelman dit seizoen slechts een kleine kans heeft om nog in actie te komen voor de Zwaluwen.
Ruben Boogaard Peter Eelman
   
   
Ruben Boogaard kwam afgelopen zomer over van vv Texel'94 uit Den Burg. Met zijn kwaliteiten en ervaring zou hij samen met de andere aanwinsten ZDH naar een hoger niveau moeten tillen. Echter in het vierde duel tegen Wiron (4-1 winst) viel hij uit met een hamstringblessure. In de zeven wedstrijden daarna, kon hij alleen zonder klachten meespelen tegen Oudesluis (1-4 verlies). Toch bleef de hamstring opspelen, maar vorige week zondag (2 december) was hij weer inzetbaar. De uitwedstrijd tegen Oosterend werd echter afgelast.
Gisteren (vrijdag 7 december) ging het voor Ruben Boogaard echter opnieuw mis. In de futsalwedstrijd De Koog 1  - De Krim 2 brak hij een teen toen hij in aanraking kwam met een tegenstander. De medici verwachten een herstel van 2 maanden, zodat Boogaard begin februari 2008 weer inzetbaar zou kunnen zijn.
Behalve deze twee spelers moet ZDH ook oproepkracht Robbin Knol missen. Net als Boogaard liep hij een blessure op tijdens de Texelse futsal competitie. Hij viel met gescheurde enkelbanden uit. Knol speelde tot nu toe drie duels voor de Hoornders. Hij maakte zijn debuut op 6 augustus tegen Excelsior en speelde twee duels in de competitie. In beide wedstrijden liet hij een goede indruk achter als centrale verdediger tegen Watervogels en KSV.
Helaas is hij nu vier tot acht weken uitgeschakeld. Mike de Bruijn had eerder dit seizoen een vergelijkbare blessure en keerde na vijf weken alweer terug in wedstrijdverband. Wellicht kan Knol zich hier aan optrekken en keert ook hij weer snel terug in de zaal en op het veld.
 

Robbin Knol

   

Terug