Persbericht: maandag 28 juli 2008

 

"Profvoetballers Emmen oefenen in Den Hoorn"

De profvoetballers van Emmen strijken dit weekend voor een kort trainingskamp op Texel neer. Zaterdag 2 augustus spelen ze in Den Hoorn een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke dorpsclub ZDH. Deze begint om 18.30 uur.

ZDH is misschien wel de kleinste club van Nederland. Ook komend seizoen brengen de Zwaluwen Den Hoorn, zoals ze voluit heten, naast drie pupillenteams niet meer dan één seniorenteam op de been. Toch hebben de Hoornders een traditie opgebouwd in het organiseren van bijzondere wedstrijden. Zo speelde de club in het verleden tegen de oud-internationals, Volendam en (als eerste mannenteam) tegen het Nederlands Dameselftal.
Twee jaar geleden kwam Excelsior op bezoek. Dat was te danken aan Excelsior-speler Sieme Zijm, die opgroeide in Den Hoorn, als pupil voor ZDH speelde en zo hoog over Texel opgaf, dat zijn teamgenoten dat droomeiland wel eens met eigen ogen wilden aanschouwen. En inderdaad, het beviel, want een jaar later namen de Rotterdammers, toen nog spelend in de eredivisie, zelf het initiatief om naar Texel te gaan.
Mede als gevolg van het volle oefenprogramma en de vroege competitiestart zat de komst van Excelsior er dit jaar niet in. Toch kunnen de Hoornders opnieuw een profclub begroeten. Het is Emmen, de nieuwe club van Sieme Zijm, die kennelijk ook zijn huidige collega’s - en de clubleiding - warm heeft weten te maken voor het eiland van zijn jeugd. Emmen is de laatste jaren niet meer dan een stabiele middenmoter in de eerste divisie, maar beleeft een prima voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo werd vorige week eerst de Griekse kampioen Olympiakos Piraeus op een gelijkspel (0-0) gehouden en daarna het sterke Heerenveen verslagen (3-1).
De wedstrijd tussen ZDH en Emmen wordt gespeeld op het terrein aan de Witteweg (de weg naar paal 9). Scheidsrechter Borst uit Bergen blaast om 18.30 uur het beginsignaal. Een toegangskaartje kost 5 euro; kinderen t/m 12 jaar betalen 2 euro (t/m 6 jaar gratis).
 

Foto copyright www.fcemmen.nl

Boven (v.l.n.r): Karel Hilbrands (materiaalman), Rini van Vilsteren (teamleider), Jannes Wolters, Joos Valgaeren, Rogier Krohne, Tim Matavz, Martijn Kamps, Michael van der Kruis, Henk Wiersma (fysiotherapeut), Jan Haak (verzorger).
Midden (v.l.n.r): Richard Moes (keepertrainer), Sieme Zijm, Kevin Görtz, Guus de Vries, Roy Stroeve, Callum Little, Jesse Schotman, Geoffrey Verweij, Berry Zandink (assistent-trainer).
Onder (v.l.n.r): Joseph Oosting (assistent-trainer), Robbie Haemhouts, Mark Bevaart, Robin Demeijer, Sander Danes, Thomas Villadsen, Niek Ripson, Morten Friis, Marcel Pannekoek, Gerry Hamstra (trainer).

Terug