Texelse Courant: vrijdag 23 december 2011

 

"De Bruijn en Dekker Texels grootste voetbalkenners"

 
Mike de Bruijn en Michiel Dekker hebben gisteren de voetbalquiz 2011 gewonnen. In de sporthal Ons genoegen in Den Burg waren zij de beste in een strijd die ging tussen 38 koppels.
De avond, die werd gepresenteerd door Hans-Jörgen Nicolaï en oud profvoetballer Sieme Zijm, was ingedeeld in twee delen. In het eerste deel deden alle deelnemers mee. Ze moesten zestig vragen beantwoorden. De beste vijf koppels gingen uiteindelijk door naar de finale. Er werden vragen gesteld als: 'bij welke profclub begon Arjen Robben?' en 'tegen wie scoorden Strootman en Luuk de Jong hun eerste doelpunt in oranje?'
In de finale bleken De Bruijn en Dekker te sterk voor hun overgebleven concurrenten en mogen zich de beste voetbalkenners van het eiland noemen.
Foto Texelse Courant
 
Texel Plaza: vrijdag 23 december 2011
 
Beckhams spicy slipje: ZDH heeft meeste voetbalkennis
Bij welke Franse club speelde Nourdin Boukhari? Welke speler van Oranje heeft de meeste gele kaarten op zijn naam staan? En welke wereldberoemde voetballer gaf in een interview toe dat hij tijdens de wedstrijd wel eens het slipje van zijn vrouw draagt? En welke Oranje-speler speelde (naast Jan Vennegoor) tevens een tijd bij Rapid Wien? Voor wie de antwoorden wil weten: FC Nantes, Jaap Stam, David Beckham (slipje van
Spicegirl Victoria) en Gaston Taument.
Zestig van dit soort vragen moesten de 37 deelnemende duo’s aan de voetbalquiz donderdag in Ons Genoegen beantwoorden. Open vragen welteverstaan, geen multiple-choice-inkoppertjes. Echte hersenkrakers. Ze werden aan de hand van filmpjes gesteld door Hans-Jörgen Nicolaï uit Maassluis, die samenwerkt met Voetbal International. Hans Polderman had het initiatief genomen en oud-profvoetballer Sieme Zijm jureerde.
Na zestig vragen (in drie blokken van 20) en het bekendmaken van de antwoorden, verplaatste het gezelschap zich naar ‘boven’. In Bar Sportief werden de uitslagen gepresenteerd: te beginnen bij de nummer laatst (37ste plaats), oplopend naar de top-vijf. De spanning steeg met de minuut: welke vijf teams zouden doorgaan naar de finale? Al snel werd duidelijk dat ex-prof John Rep was afgevallen, net als Bert Nederlof, voormalig redacteur van Voetbal International.
De finale zelf werd glansrijk gewonnen door oud-Texelaar Michiel Dekker (sportjournalist bij NRC Handelsblad) en Mike de Bruijn. Frank Grootemaat en Bart Bosch eindigden als goede tweede. Opvallend: alle vier zijn voetballers van ZDH, of waren dat (Dekker). De voetbalkennis zit kennelijk bij de Zwaluwen. Derde waren Pieter en Jimmy Krugers.
Foto Texel Plaza / Bart Bosch
 
Texelse Courant: vrijdag 25 november 2011

 

"Voetbalspecialisten testen kennis in quiz"

 
‘Welke Nederlander scoorde als laatste in een finale van de Champions League?’ En: ‘Welke twaalf Nederlandse trainers hebben met hun club een Europa Cup gewonnen?’ Wie een antwoord op deze en andere vragen weet, maakt een goede kans de voetbalquiz te winnen die donderdag 22 december in Bar Sportief, de kantine van sporthal Ons Genoegen, wordt gehouden.
De quiz wordt gepresenteerd door Hans-Jörgen Nicolaï en duurt van 19.30 tot circa 23.00 uur. De deelnemers spelen in tweetallen en krijgen twee of drie ronden van dertig vragen te beantwoorden, waarna de beste tien koppels doorgaan naar de finale. Deelname kost €15,- per koppel (inclusief vier consumpties). Opgeven kan per e-mail (voetbalquiztexel@hotmail.com), of telefonisch bij Hans Polderman (tel. 06-50528703).
 
 
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn