Maandag 17 maart 2014

 

"Gymafdeling ZDH bloeit"

 

Negentien jeugdige leden van de gymafdeling van SV ZDH hebben afgelopen week onderlinge wedstrijden gehouden. Zij deden oefeningen op vijf onderdelen: balk/brug, sprong, vloer, ringen en minitrampoline. Hun enthousiasme was groot en bovendien werd door sommigen op een heel aardig niveau geturnd, constateerden juryleden Tine van Heerwaarden, Rineke Gieles en Mariët van der Werf. Zij kenden eerste prijzen toe aan Sam Schuur, Hendrik Broekman, Gerbrand de Wit, Frederique Witte, Nikita Gerlag, Lea Broekman en Catalijne Lap. Samen met de winnaars van een tweede prijs mogen zij meedoen aan het Ger de Jong-toernooi, dat 12 april in Oosterend werd gehouden.

Een speciale aanmoedigingsprijs was er voor Amber Witte, Silke Groeskamp en Senna de Ridder, die nog maar een paar weken op gym zitten. Alle kinderen worden getraind door Anneke Hoogenbosch, daarbij geassisteerd door Henk van den Heuvel.
De wedstrijden werden gehouden in de gymzaal van de voormalige Jan Drijverschool in Den Hoorn. Sinds de sluiting van de school is de toekomst van deze zaal ongewis. ‘Het zou voor ons een kleine ramp zijn als we er weg moeten’, vertelt Manuela Bakker, bestuurslid van ZDH. ‘Op het gemeentehuis was al besloten dat afgekeurde toestellen niet hoeven worden vervangen. Kennelijk bestaat het idee dat we straks toch ophouden te bestaan. Maar onze gymafdeling bloeit enorm. We hebben 23 jeugdleden en 23 leden bij de volwassenen. Plus de 18 leden die sinds het begin van dit seizoen op vrijdagavond conditietraining doen. Het gaat echt heel goed met ons.’
 

De negentien deelnemers aan de gymwedstrijden van SV ZDH poseren samen met hun trainers Anneke Hoogenbosch en Henk van den Heuvel. (Foto Tine van Heerwaarden)

 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn