15 februari 2016

 

"Gezellige eerste editie ZDH darts toernooi"

 

Afgelopen zaterdag zijn in kantine ‘De Spil’ van sportvereniging ZDH twee darttoernooien gehouden voor leden van ZDH en ZDH sympathisanten. Organisatoren Jelmer Bomas en Daniël Bakker kozen ervoor om een single-uit toernooi en een dubbel-uit toernooi te houden, waar in beide gevallen uiterst fanatiek maar vooral sportief en met veel plezier gedart werd.

Het single-uit toernooi (bestaande uit tien deelnemers) werd gewonnen door Tom Bijl, na een 2-0 overwinning op Guido Schuijl in de finale. Jos Berbée werd derde na een 2-1 overwinning op Jelmer Barhorst in de troostfinale. De nummers drie en vier uit de twee poules van vijf streden verder in de herkansingsronde, die een prooi bleek voor Anneke Hoogenbosch. Ze versloeg in de finale Jantien Berbée. De hoogste score (140) werd gegooid door toernooiwinnaar Bijl, maar die gunde zijn vriendin Cindy de Ridder (die 114 had gescoord) de prijs voor de hoogste worp met drie pijlen.
Het andere toernooi, waarbij met een dubbel uit moest worden gegooid, bestond uit 21 deelnemers verdeeld over drie poules van vijf en één poule van zes. Gijs de Graaf wist in de poulefase en de kwartfinale indruk te maken door geen leg af te staan, maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in Remco Boogaard (0-2). Remco moest het in de finale opnemen tegen zijn oom André Boogaard, die in de andere halve finale knap won van de beoogde toernooiwinnaar Jelmer Bomas. In een spannende finale bleek Remco met 2-1 te sterk en won daarmee de eerste editie van het ZDH darts toernooi dubbel uit. De troostfinale werd gewonnen door de Graaf. In de herkansingsronde, gespeeld door de nummers 3 en 4 uit de vier poules, ging de finale tussen Jan Zijm en Daniël Bakker. Zijm won de eindstrijd met 2-1. De hoogst mogelijke score (180) werd in dit toernooi gegooid door de broers Matthieu en Jelmer Bomas.

De top 3 uit de winnaarsronde, de winnaar van de herkansingsronde en de darters met de hoogste scores van zowel het single-uit als het dubbel-uit toernooi gingen naar huis met leuke prijzen die beschikbaar waren gesteld door Klif 23, Inn de Knip, Spar Goënga en ’t Bikkelement. Ook was daar een groot applaus en dankwoorden voor de Texelse Darts Organisatie (TDO), die de professionele dartborden met achterwanden uitgeleend had voor deze zeer geslaagde eerste editie van het ZDH ‘open’ darts. Komende zaterdag 20 februari organiseert de TDO de Open Tesselse Kampioenschappen in hotel de Pelikaan. Opgeven kan tot vrijdag 19 februari via www.texeldarts.nl of via texeldarts@gmail.com. Het toernooi begint om 19:00 uur.

 
De organisators Jelmer Bomas en Daniël Bakker.
De winnaars van het dubbel-uit-toernooi.
 
 
 
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn