"Wederom nieuw juniorenteam voor ZDH"

Trainersstaf rond

 ZDH beleeft mooie tijden. Voor het derde jaar op rij krijgen de Zwaluwen er een voetbalelftal bij. Bestaand uit A-junioren dit keer, zodat komend seizoen een A1-, een A2- en twee seniorenteams in Den Hoorn actief zijn.
“In drie jaar van één naar vier teams. We weten niet wat ons overkomt, maar we zijn er verschrikkelijk blij mee. Het is prachtig om te merken hoe enthousiast veel mensen over onze club zijn”, zegt Nico van Heerwaarden.
De grote kracht van ZDH schuilt volgens de gedreven voorzitter in de gemoedelijke sfeer. “We zijn en blijven een sociale dorpsclub, waar iedereen welkom is. Dat oefent aantrekkingskracht uit. Het nieuwe team bestaat uit allemaal vrienden van Joël Nieuwenhuizen, die in onze A1 speelt, en Beau Trap, die als pupil al voor ZDH voetbalde. Ze kwamen vragen of ze bij ons terecht konden. Wat denk je? Natuurlijk! Zaterdag hebben ze hun debuut gemaakt in ons toernooi.”
De nieuwe aanwas stelt op organisatorisch gebied ook eisen, maar Van Heerwaarden en zijn medebestuursleden hoefden zich niet lang zorgen te maken. “Allerlei mensen binnen de club willen graag helpen. Dat is echt hartverwarmend. En dankzij onze sponsors kunnen we ook de nieuwe jongens van tenues en sporttassen voorzien.” Lachend: “Ze komen in een gespreid bedje.”
De junioren worden in het nieuwe seizoen getraind (op maandagavond) en gecoacht door Gerard en Ron Boogaard. De broers krijgen assistentie van eerste-elftalspeler Jean-Pierre van den Biggelaar, die de rol van ‘techniektrainer’ krijgt. Er is nog ruimte voor een paar spelers. Meer informatie bij secretaris Joop Rommets, tel. 06-20315989.
Marcel Boone is ook komend seizoen trainer en coach van de senioren. Hij combineert die activiteiten met een (vervolg)opleiding voor het diploma TCII, dat recht geeft om clubs tot en met de tweede klasse te trainen. Vorig jaar behaalde Boone al het diploma TCIII.

 

Aangevuld met een paar gastspelers kwam ZDH A2 zaterdag 4 juni voor het eerst in actie. Het won het eigen toernooi in de recreatiepoule.

 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn