"Profs Excelsior terug bij ZDH"

 
Excelsior gaat opnieuw in trainingskamp in Den Hoorn. Trainers, begeleiders en zo’n drieëntwintig spelers van de Rotterdamse eredivisieclub zijn van 5 tot en met 7 augustus op Texel. Maandag 6 augustus spelen ze een oefenwedstrijd tegen ZDH.
De komst van de voetbalprofs is een leuke verrassing voor ZDH, dat Excelsior vorig jaar ontving ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan. Het initiatief ging toen uit van de Hoornders, waarbij Excelsior-speler en oud-ZDH’er Sieme Zijm een bemiddelende rol speelde. Ditmaal komen de Rotterdammers op eigen verzoek. ‘Ze hebben het erg naar hun zin gehad. Dat werd ons eind december nog eens verteld, toen we met een kleine delegatie de wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord bezochten. Toen al was er sprake van dat ze terug wilden komen. Vorige week belde directeur Simon Kelder om te informeren of dat inderdaad kon’, vertelt ZDH-voorzitter Jaap Lap, die zijn collega direct voor een lezing voor sponsors en andere genodigden strikte. Deze staat gepland voor komend najaar. Kelder is een liefhebber van Texel en verblijft geregeld op het eiland.

Het trainingskamp van Excelsior in Den Hoorn trok vorig jaar nogal wat aandacht van de landelijke media. Opvallend was een reportage in Voetbal International, waarin de voetballers zich erg vrolijk maakten over de stapelbedden in kampeerboerderij De Breemhoeve waarin ze sliepen en de geit die voor het huis liep. De betrekkelijke eenvoud vormde echter geen beletsel, want Kelder ging direct akkoord toen Lap hem opnieuw de groepsaccommodatie van de familie Bakker aanbood. Overigens is deze afgelopen winter verbouwd en een stuk luxer geworden.

Ondanks de beperkte financiële mogelijkheden handhaafde Excelsior zich afgelopen seizoen (na extra wedstrijden in de nacompetitie) in de eredivisie. Dat was vooral te danken aan middenvelder Luigi Bruins en spits Andwele Slory, die een belangrijke stempel op het spel drukten. Beiden verdienden daarmee een transfer naar Feyenoord. Bovendien debuteerde Slory afgelopen zaterdag in het Nederlands Elftal. Momenteel is Excelsior druk bezig vervangers te zoeken.

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com