"Wittes winnen sfeervol familietoernooi"
 

Onder zonovergoten omstandigheden en aangemoedigd door talloze familieleden, vrienden en bekenden hebben de families Boogaard, Witte en Van Heerwaarden op Hemelvaartsdag op het ZDH-veld in Den Hoorn om de punten en de eeuwige roem gevoetbald.

Het werd een spannende strijd, zonder grote krachtsverschillen. Nadat de Boogaards in de eerste wedstrijd met 1-0 van de opvallend sterke Van Heerwaardens hadden gewonnen, waren de Wittes met dezelfde cijfers te sterk voor het team van coach Nico van Heerwaarden. Hierdoor werd de derde en laatste wedstrijd een echte finale. De kwaliteit was hoog, oordeelden de kenners. Mooie dribbels, verwoestende schoten en fraaie staaltjes combinatievoetbal wisselden elkaar af. Doelrijpe kansen waren echter schaars. In een half uur raakten beide teams een keer de lat. Aan beide kanten ook werd de bal een keer van de doellijn gehaald. Kenny Witte schoot zijn ploeg al snel op voorsprong, maar in de slotfase scoorde Guido Boogaard met een schot van afstand de gelijkmaker.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Dave Witte, Jesse Blaauboer, Kenny Witte, Willem Rommets, Barry van der El schoten namens de Wittes allemaal raak. Bij de Boogaards waren Bart Boogaard, Hidde Struick, Guido Boogaard en Lars Boogaard trefzeker, maar zag uitgerekend aanvoerder Remco Boogaard zijn poging gekeerd door Kees Lap, gastkeeper bij de Wittes.
Witte-aanvoerder Joop Rommets mocht bij de prijsuitreiking de grote wisselbokaal in ontvangst nemen. Toernooiorganisator Gerard Veeger sprak daarbij de wens uit dat volgend jaar, bij de 25ste editie, weer ten minste vier families meedoen. De Terpstra’s konden voor het eerst sinds mensenheugenis geen team op de been brengen. Ook pogingen van de familie Bakker mislukten. Het toernooi werd afgesloten met een verbroederende barbecue.
 

Het winnende team, bovenste rij: coach Ewald Witte, Dave Witte, Joop Rommets, Jesse Wonder, Kees Lap, Richard Witte, Steef Witte, Jens Boogaard en grensrechter Edwin Boogaard. Onderste rij: Rikus Rommets, Jesse Blaauboer, Kenny Witte, Marijn Kaat, Barry van der El en Willem Rommets. Foto: Greetje Witte

Geobserveerd door Richard Witte en keeper Kees Lap vechten Willem Rommets (team Witte) en Joost Boekel (team Van Heerwaarden) een duel om de bal uit. Foto: Greetje Witte

 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn