"Bomas en Lap winnen tweede editie ZDH-darts"
 
4 maart 2017 - Hoewel het aantal deelnemers (19) iets minder was dan een jaar geleden (32) was de tweede editie van het ZDH-darttoernooi weer een groot succes. De organisatie had ervoor gekozen om deze keer zowel het single-uit toernooi als het dubbel-uit toernooi ’s avonds te laten plaatsvinden, dat resulteerde grappige opmerkingen als ‘je staat op het verkeerde bord te gooien, op dit bord moet je met een dubbel uitgooien hoor!’. Het tekende de relaxte sfeer die er zaterdagavond hing.
De winnaar van vorig jaar, Remco Boogaard, was erop gebrand om dit jaar weer hoge ogen te gooien en zijn titel te verdedigen. Tom Bijl, die vorig jaar het single-uit toernooi won, ging dat ditmaal proberen in het toernooi waarbij de laatste pijl in de buitenste rand van het dartbord moet worden gegooid. Bij de single-uit was Guido Schuijl de enige deelnemer die vorig jaar ook meedeed, hij ging toen als nummer 2 met een beker naar huis.
Na een twee uur durende poulefase waren de spelers bekend die door gingen naar de winnaarsronde, de herkansingsronde of naar huis konden (wat ze overigens niet deden). In de single-uit troffen Hidde Struick en Omer Maoz elkaar in de ene halve finale en Kees Lap en Louis Bakker mochten in de andere halve finale proberen een finaleticket te veroveren. In de herkansingsronde versloeg Cees Buijsman Albert Scholl met 2-0, Paul ter Steege was zichtbaar blij met zijn 2-0 overwinning op Jonas Leenhouts en in de finale versloeg ter Steege ook Buijsman met diezelfde cijfers. De finale van de winnaarsronde was een spannende. Lap en Struick streden in een best of 3 om de eerste plaats. Lap bleek toch een maatje te groot voor Struick en mag zich een jaar lang winnaar noemen van het ZDH-darttoernooi. De derde plaats ging naar L. Bakker.
In de dubbel-uit werd in twee poules van vier gespeeld. De computer had met loting de winnaars van vorig jaar (Bijl en Remco Boogaard) bij elkaar gezet. Zij gingen vrij gemakkelijk door naar de knock-out fase. In de andere poule was het Robin Boogaard die voor de eerste en enige 180-er van de avond tekende. Even later gooide hij, om te bepalen wie er mocht beginnen, in de wedstrijd tegen Bomas ook nog precies in de bull’s-eye. Ondanks zijn uitschakeling in de poulefase kon zijn avond niet meer stuk. In de herkansingronde bleek Robin Boogaard te sterk voor zijn oom Gerard en Jan Zijm versloeg André Boogaard in de andere halve finale. Robin Boogaard won in een spannende finale van Zijm met 2-1.
De nummers 1 en 2 van beide poules gingen verder in de halve finale. Titelkandidaat Bomas moest het opnemen tegen titelverdediger Remco Boogaard. Een kwalitatief goede wedstrijd die met 3-1 werd gewonnen door Bomas. Bijl trof in de andere halve finale Daniël Bakker. Zij bleken goed aan elkaar gewaagd, maar Bijl bleek uiteindelijk iets te sterk voor Bakker: 3-2. In de grande finale wist Bomas een 1-0 achterstand tegen Bijl om te buigen naar een 4-1 overwinning en in de strijd om de derde plaats versloeg Bakker Remco Boogaard, die overigens in de cooling down nog een 180-er noteerde. Bomas mag volgend jaar zijn titel proberen te prolongeren. Alle spelers gingen naar huis met een setje echte ZDH flights. Er zijn nog enkele setjes beschikbaar!
Eindstanden single-uit
1. Kees Lap
2. Hidde Struick
3. Louis Bakker
HR. Paul ter Steege
Eindstanden dubbel-uit
1. Jelmer Bomas
2. Tom Bijl
3. Daniël Bakker
HR. Robin Boogaard
 
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn