13 april 2003: GSV - ZDH  1-1  (0-1)

"ZDH boekt gelijkspel tegen GSV"

Strijdend voor elke meter heeft ZDH zondag in Grootschermer een gelijkspel (1-1) geboekt tegen middenmoter GSV. Geen slecht resultaat, want de periode van grote nederlagen lijkt daarmee wel te zijn afgesloten, terwijl de Hoornders bovendien een groot aantal spelers misten. Toch hielden ze een wat katterig gevoel aan de wedstrijd over, omdat de vroeg veroverde voorsprong pas in de slotfase verloren ging.
ZDH reisde met een uitgedund gezelschap naar Grootschermer. Jan Willem Bakker en Henk Knol waren nog steeds niet beschikbaar. Andere afberichten waren er van Daan van der Slikke, Wouter Bolier en Jacco Kager. In de warming-up haakte ook Erwin Kleinveld af, toen bleek dat hij nog onvoldoende was hersteld van zijn knieblessure. Peter Eelman werd daarom als laatste man opgesteld, 'oproepkracht' Richard de Leeuw nam zijn positie als mandekker in.
De Hoornders speelden een prima eerste helft. Met veel inzet en behoorlijk verzorgd spel drukten ze de tegenstander - waarvan thuis nog met 0-5 was verloren - terug in de verdediging. Voor het meeste gevaar zorgde Niels Dekker, die de verdediging van GSV herhaaldelijk te snel af was. Bij één zo'n actie, na een klein kwartier spelen, moest een tegenstander in het strafschopgebied naar de noodrem grijpen. De toegekende penalty werd benut door Dekkers broer Michiel (0-1).
De tegenstander kon daar niet zoveel tegenover stellen. De snelle spits, die voor elke verdediging een gevaar vormt, lag aan banden bij Fedor van Elk, terwijl ook Erik Zijm en de uitblinkende De Leeuw geen kind hadden aan hun tegenstander. Eelman was een solide rustpunt en liet zich niet verrassen. Slechts eenmaal was GSV dichtbij een doelpunt, maar in de scrimmage voor het doel van keeper Chris Stolk had ZDH het meeste geluk.
Na rust speelde GSV heel wat beter, al had ZDH aanvankelijk nog weinig te duchten. De ploeg kreeg kleine kansjes uit counters en de prachtige vrije trap van Van Elk, die de bal vanaf vijfentwintig meter snoeihard op de paal schoot, had een beter lot verdiend. Maar in de loop van de tweede helft kreeg GSV langzaam het overwicht. ZDH-verdediger Erik Zijm viel geblesseerd uit, waardoor Erwin Kleinveld noodgedwongen toch zijn opwachting moest maken. De aanvallers hadden al veel werk verzet en voelden hun krachten langzaam wegvloeien, waardoor de Hoornders nauwelijks meer aan counteren toekwamen en het spel zich al vaker op hun helft begon af te spelen. Dat resulteerde in een handvol corners en wat kleinere (schiet)kansen voor GSV, waarbij keeper Stolk zich onderscheidde door zijn zekere optreden. Acht minuten voor tijd werd het toch gelijk. De bal werd achter de verdediging van ZDH geplaatst, waar plotseling de snelle spits opdook. Hij bewees inderdaad weinig ruimte nodig te hebben: 1-1.
Even zag het er somber uit voor ZDH, maar de spelers van trainer Henk de Ruyter verloren hun hoofd ditmaal niet en bereikten daardoor ongeschonden het laatste fluitsignaal. Ondanks de lichte teleurstelling vormt het gelijkspel een hoopvol resultaat voor de laatste eilandderby, die maandag (tweede paasdag) in Den Hoorn tegen SV Oosterend wordt gespeeld.

ZDH: Christiaan Stolk - Erik Zijm (66.Erwin Kleinveld), Peter Eelman, Fedor van Elk en Richard de Leeuw - Mike de Bruijn, Joop Rommets, Michiel Dekker en Ronald Biesboer - Niels Dekker en Sjoerd Oosterhof.
Scoreverloop: 15 min. 0-1 Michiel Dekker (pen. na overtreding op Niels Dekker), 82ste min. Tump 1-1.