11 mei 2003: ZDH - Twisk  3-0  (1-0)

"ZDH boekt overtuigende zege in slotduel"

ZDH heeft het seizoen afgesloten met een overwinning. Op eigen veld werd Twisk overtuigend met 3-0 verslagen. Op het eerste gedeelte van de eerste helft na speelden de Hoornders een prima wedstrijd. Met een beetje meer geluk had de overwinning nog wel wat hoger kunnen uitpakken.
De thuisploeg miste een flink aantal spelers. Henk Knol, Erwin Kleinveld, Jacco Kager en Wouter Bolier hadden om uiteenlopende redenen al vroegtijdig afbericht gedaan. De Zwaluwen moesten bovendien Mike de Bruijn missen, die vrijdag tijdens de training ongelukkig zijn enkelbanden scheurde. Wél kon trainer Henk de Ruyter over routinier Bernard Ipenburg beschikken.
De wedstrijd was in de beginfase niet al te best. In verdedigend opzicht kwam ZDH zelden of nooit in de problemen, maar door een gebrek aan inzet en concentratie gingen veel duels verloren, waardoor ook de keeper van Twisk het rommelige spel op zijn gemak kon gadeslaan. Een handicap was de straffe wind, die ertoe bijdroeg dat menig pass in de voeten van een tegenstander belandde. Maar gaandeweg de eerste helft leek bij de Zwaluwen het besef door te dringen dat ze op deze manier niet op een overwinning hoefden te rekenen en begonnen ze meer strijd te leveren. Tien minuten voor rust kreeg ZDH de eerste goede kans, toen Joop Rommets een mooi voorzetje richting het hoofd van Sjoerd Oosterhof verstuurde. Diens kopbal ging net voorlangs. En net toen iedereen zich leek te verzoenen met een ruststand van 0-0 kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Bernard Ipenburg gaf een verre pass op Oosterhof, die de uitlopende keeper met een bekeken boogbal verschalkte
In de tweede helft was ZDH een stuk sterker, maar gingen nogal wat kansen verloren. Een grote was er voor Michiel Dekker, wiens inzet werd gestuit door de keeper. In de rebound wist zijn broer Niels evenmin te scoren. Twisk kon nauwelijks een vuist maken, maar het bleef uitkijken voor de Hoornders, zeker bij het handjevol corners en verre inworpen, waarbij de bal op goed geluk richting het doel van keeper Chris Stolk werd verstuurd. Twintig minuten voor tijd kreeg Twisk de eerste en enige grote kans van de wedstrijd. Gelegenheidsverdediger Daan van der Slikke behoedde zijn team voor de gelijkmaker door de bal met een snelle ren en een schitterende sliding van de doellijn te halen.
Enkele minuten later viel de beslissing. Sjoerd Oosterhof werd in het strafschopgebied gevloerd, waarna Michiel Dekker de toegekende penalty à la Neeskens benutte (2-0). De keeper raakte de hoog en door het midden ingeschoten bal nog, maar was toch kansloos. In het vervolg ging ZDH fanatiek op jacht naar een derde treffer. Een opvallende rol speelde daarbij Erik Zijm, die als gelegenheidsspits voor veel onrust in de verdediging van Twisk zorgde. Vijf minuten voor tijd kreeg de Hoornders loon naar werken, toen Ronald Biesboer de bal in het strafschopgebied bracht en Oosterhof de bal zonder aarzelen hard en geplaatst in het doel schoot (3-0).
Dankzij deze overwinning hield ZDH Twisk achter zich. In de eindstand staan ook Jisp en De Koog lager dan de Hoornders, die met iets meer regelmaat en niet te veel wijzigingen in het team volgend jaar een rol moeten kunnen spelen in de bovenste helft van de ranglijst.

ZDH: Christiaan Stolk - Daan van der Slikke (geel), Peter Eelman, Fedor van Elk en Jan-Willem Bakker - Joop Rommets, Bernard Ipenburg, Michiel Dekker en Ronald Biesboer - Niels Dekker (66.Erik Zijm) en Sjoerd Oosterhof.
Scoreverloop: 43ste min. 1-0 Sjoerd Oosterhof (Bernard), 74ste min. 2-0 Michiel Dekker (pen. na overtreding op Sjoerd Oosterhof) en 86ste min. 3-0 Sjoerd Oosterhof (Ronald).