10 december 2006: ZDH - Vesdo  3-1  (2-0)

"Spel ZDH niet mooi, wel effectief"

Na twee remises en vier verliespartijen is ZDH er zondag eindelijk weer eens in geslaagd een overwinning te boeken. Op eigen veld werd met 3-1 gewonnen van Vesdo, dat daarmee op de ranglijst op een grotere afstand werd gezet. De Hoornders staan in de dertien ploegen tellende 6de klasse A nu tiende en hebben diverse concurrenten weer in het vizier gekregen.

Met voor de verandering drie spitsen en een voorstopper (Jan-Willem Bakker) die de opdracht had meegekregen zoveel mogelijk naar het middenveld door te schuiven, begon ZDH uiterst aanvallend. Fel spelend werd de tegenstander uit Schagerbrug direct vastgezet op eigen helft. Erg fraai was het allemaal niet, want met de harde wind in de rug grepen de Hoornders te vaak naar de verre trap, in plaats van met snelle combinaties de verdediging van Vesdo uit elkaar te spelen. Toch kreeg ZDH enkele uitstekende kansen. Na een klein kwartier kwam de thuisploeg zeer verdiend op voorsprong, toen Justus Zegel met een mooi afstandsschot de keeper passeerde.
Ook in het vervolg had Vesdo weinig in te brengen. Met name Niels Dekker kreeg een paar uitstekende mogelijkheden de voorsprong te vergroten, maar hij slaagde er niet in zijn snelle rushes met een doelpunt te bekronen. Pas in de slotfase van de eerste helft, toen ZDH wat te nonchalant werd en de tegenstander te veel ruimte gaf, kwam ook Vesdo een paar keer tot een aanval, maar veel zorgen hoefde keeper Chris Stolk zich niet te maken. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op 2-0. Schutter was Niels Dekker, die zich niet had laten ontmoedigen door het missen van een paar eerdere kansen. Hij werd min of meer per ongeluk aangespeeld door gelegenheidsspits Mike de Bruijn, die na een solo op doel dacht te schieten, maar de bal niet goed raakte.
Na rust kwamen beide ploegen met een gewijzigde opstelling uit de kleedkamer. Bij ZDH was middenvelder Arjen Lap vervangen door Peter Eelman, bij Vesdo was de grote en geblokte vrije verdediger doorgeschoven naar de positie van midvoor, met de bedoeling de aanval te versterken. Die opzet slaagde maar gedeeltelijk. De gasten namen inderdaad het initiatief, maar misten de zuivere passes van achteruit van de speler die nu in de voorhoede stond.
Vesdo werd geholpen door het uitvallen van ZDH-aanvoerder Ronald Biesboer, die een knie verdraaide. Zijn positie als vrije verdediger werd overgenomen door Peter Eelman. Sjoerd Oosterhof maakte het elftal weer compleet. De Hoornders hadden het daarna niet gemakkelijk. Combinaties waren vaak te gehaast, terwijl de verre trappen als gevolg van de aantrekkende wind steeds vaker werden onderschept door de middenvelders van Vesdo. Toch kreeg de ploeg uit Schagerbrug nauwelijks kansen. Peter Eelman stopte na een aarzelend begin alle gaatjes in de Hoornder verdediging en dreigde er eens gevaar, dan stond Stolk op zijn plek. Eén keer leek hij geklopt, toen een aanvaller van Vesdo van dichtbij op doel kon schieten, maar de ZDH-keeper bracht met een reflex redding.
Een kwartier voor tijd viel de beslissing. De zeer actieve Mike de Bruijn ontfutselde op de middenlijn de voorstopper de bal, omspeelde de laatste verdediger en snelde met lange passen naar het doel. De keeper probeerde de hoek te verkleinen, maar werd simpel omspeeld, waarna De Bruijn de bal in het verlaten doel schoof.
In de slotfase kreeg ZDH veel ruimte en had de voorsprong eigenlijk moeten worden vergroot, maar het mankeerde aan rust en overleg. Twee minuten voor het einde maakte Vesdo uit een snelle counter een tegendoelpunt, waardoor de eindstand 3-1 werd.
Zondag speelt ZDH opnieuw thuis. Tegenstander is dan Kaagvogels, een tegenstander waarvan in de eerste wedstrijd van het seizoen met 5-1 werd verloren, maar die sindsdien alleen nog van Oosterend won.

ZDH: Christiaan Stolk - Joop Rommets, Ronald Biesboer (61.Sjoerd Oosterhof), Jan-Willem Bakker en Erik Wuis - Arjen Lap (46.Peter Eelman), Jelmer Bomas en Wim Ridderinkhof - Niels Dekker, Mike de Bruijn en Maurits Lap.
Scoreverloop: 1-0 Jelmer Bomas (Jan-Willem Bakker), 2-0 Niels Dekker (Mike de Bruijn), 3-0 Mike de Bruijn (actie) en 3-1 Rikwin van Zanten.