27 september 2009: Kaagvogels - ZDH  2-0  (0-0), omgedraaid vanwege droogte ZDH-veld.

 
"Onnodig verlies voor ZDH"
 
De Zwaluwen waren een uur lang heer en meester in Kolhorn, maar verzuimden de score te openen. De mooiste kansen waren niet aan de gasten besteed. Kaagvogels sloeg echter, nadat de ploeg met tien man kwam te staan, medogenloos toe. Twee schoten van buiten de 'zestien' waren keeper Chris Stolk te machtig.
In de selectie keerden Pieter-Jan Eelman en Stefan Hooijschuur terug na een weekje afwezigheid. Coach Jan den IJzerman startte met Robbin Knol als laatste man, die de geblesseerde Hidde Struick moest vervangen. Op de bank werden Jan-Willem Bakker en Jeroen Backer achter de hand gehouden.
Al snel werd duidelijk dat Kaagvogels geen wonderploeg is. De gastheren moeten het hebben van stevige duels, veel inzet en opportunisme. ZDH probeerde daarentegen met verzorgd veldspel gevaarlijk te worden. Binnen vijf minuten onderschepte Mike de Bruijn de bal en gaf een scherpe voorzet op zijn maatje in de spits Jelmer Bomas. Bomas kopte de bal geheel vrijstaand bij de tweede paal met een snoekduik net naast. Ook daarna waren de beste mogelijkheden voor de Zwaluwen. Topscoorder Bomas zag eenmaal de keeper redding brengen en een gekruld afstandsschot zeilde een metertje naast de paal. Aanvoerder De Bruijn werd tweemaal door zijn medespelers in stelling gebacht. Zijn doelpogingen buiten het strafschopgebied waren hard, maar onzuiver. Het dichtst bij een goal was hij nog uit een cornber. Bij een scrimmage viel de bal voor zijn voeten. Zijn inzet met zijn linkerbeen werd op de doellijn door een veldspeler gekeerd. Verder probeerde met name Pieter-Jan Eelman te scoren met schoten uit de tweede lijn. Het zag er een paar keer dreigend uit, maar gescoord werd er niet. Nog voor de pauze was Jeroen Backer voor Berbée in de ploeg gekomen als rechtshalf. Overigens hoefde doelman Chris Stolk aan de andere nauwelijks in actie te komen.
In het eerste kwartier na de rust creëerde ZDH nog een paar aardige kansen. De beste ontstond na een knappe actie van Bomas. Die schoot met links hard voorlangs. Zijn schot werd door drie verdedigers en de keeper gemist, waarna de meegelopen De Bruijn de bal voor het intikken leek te hebben. Van dichtbij raakte hij de bal uitermate ongelukkig, waardoor de bal hard naast het doel vloog. Niet veel later kreeg een speler van Kaagvogels zijn tweede gele kaart van de strakleidende arbiter Reemnet. In plaats dat ZDH zijn overwicht in goals kon gaan uitdrukken, waren het de mannen uit Kolhorn die profiteerde van de rode kaart. ZDH ging zich stuklopen op de defensie van de gastheren. Die op hun beurt alles naar voren schoten en hoopte op een counter. Binnen een paar minuten lukte dit. Een speler besloot zijn geluk te beproeven met een afstandsschot en zag tot veler verbazing de bal in de hoek binnenvallen. Inmiddels was Jan-Willem Bakker Robbin Knol komen te vervangen, die niet meer verder kon nadat een grote schaafwond op zijn been weer was gaan bloeden. Een hoge voorzet van Jonas Leenhouts belandde nog op het hoofd van De Bruijn. Zijn kopbal ging van dichtbij net naast, terwijl Bomas hoopte om de bal te krijgen van de lange spits daar heel er wel heel erg goed voorstond.
Tien minuten na de openingstreffer kwam Kaagvogels op vrijwel dezelfde manier zelfs op een 2-0 voorsprong. Weer kon een speler van afstand ongehinderd uithalen en viel de bal pardoes in de hoek. In het vervolg gingen de Hoornders wanhopig op zoek naar een treffer om terug te komen in de wedstrijd. Ondanks een groot overwicht én veel inzet ontbrak het deze middag aan raffinament in het aanvalsspel. Eelman was als enige nog echt dichtbij een goal. Hij zag een fraai schot met zijn machtige linkerbeen knap worden gekeerd door de goalie van de thuisploeg.
ZDH moet de koppositie nu delen met Watervogels. Op basis van meer gescoorde doelpunten (7 om 5) staan de Torren boven de Zwaluwen, terwijl het doelsaldo dus gelijk is (+2). Volgende week speelt ZDH alweer het vijfde (uit)duel van het seizoen. In Middenmeer is Flevo de tegenstander, dat tot nu toe één zege boekte en drie nederlagen.
 
27 september 2009: Kaagvogels - ZDH  2-0  (0-0), omgedraaid vanwege droogte ZDH-veld.
ZDH: Christiaan Stolk - Peter Zijm, Robbin Knol (61.Jan-Willem Bakker (gele kaart)), Remco Boogaard en Stefan Hooijschuur - Hans Berbée (36.Jeroen Backer), Pieter-Jan Eelman (gele kaart), Maurits Lap en Jonas Leenhouts - Mike de Bruijn en Jelmer Bomas.
Scoreverloop: 1-0, 2-0.
Scheidsrechter: M.M. Reemnet

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com