1 januari 2012

"Sportief begin 2012 van ZDH"

Zwaluwen nemen massaal afscheid van Jaap Lap

 
Op 1 januari 2012 is ZDH enigszins afgeweken van de traditionele nieuwjaarswedstrijd zoals die al jarenlang bij de club wordt georganiseerd. Het bestuur had er voor gekozen om de nieuwjaarsreceptie te combineren met de afscheidsreceptie van oud voorzitter Jaap Lap, die recent na bijna 19 jaar voorzitterschap de hamer neerlegde.
Om half 2 werd er afgetrapt tussen twee teams van oud spelers van ZDH die grotendeels onder het voorzitterschap van Jaap Lap in het eerste elftal van de club hebben gevoetbald. Voor de gelegenheid werden de spelers onder verdeeld in de 'Zwaluwen' en de 'All Stars'. In een gelijkopgaande wedstrijd was het uitgerekend de jongste van het stel die de winnende treffer scoorde. Lucas Ipenburg, 13 jaar, mocht het laatste tikkie geven. Lucas is de zoon van Bernard die vele jaren in de hoofdmacht van de Hoornders speelde.
Vervolgens volgde het titanenduel tussen ZDH 1 en Oud ZDH. De organisatie had geprobeerd om een zo sterk mogelijk team samen te stellen met oud spelers om het eerste elftal goed partij te kunnen bieden. Vorig jaar eindigde de kraker in een ontluisterende 11-1 zege voor de huidige generatie. Met de gebroeders Sieme en Kasper Zijm en Michiel en Niels Dekker stond er al veel ervaring en technische klasse op het veld. Op het laatste moment moest keeper Christiaan Stolk verstek laten gaan vanwege ziekte, maar hij werd uitstekend vervangen door Ronald Biesboer. Met zijn reflexen hield hij de nodige ballen tegen.
Ondanks de sterke selectie van de 'oudjes', waren de eerste drie kansen voor ZDH 1. Pieter-Jan Eelman zag een paar keer een speler op de doellijn redding brengen en Daan Wessels schoot over. Daarna lieten ook de routiniers van zich spreken met de rappe Dekkers die aan het werk werden gezet door de Zijmen. Ook Erik Wuis was weer ouderwets op dreef op de linkerflank. Nadat Mike de Bruijn twee acties niet in goals wist om te zetten en en derde kans (op aangeven van Hidde Struick) wel benutte leek de ban gebroken. Scheidsrechter Ton Arnout nam echter het dubieuze vlagsignaal van Jan-Willem Bakker over, waardoor het nog 0-0 bleef. Toch wist Gijs de Graaf nog voor rust met een boogbal wel het net te vinden. Hij was attent toen een hard schot van Eelman door Biesboer werd losgelaten. Twee keer stond het 'houtwerk' succes in de weg. Een schot van Daan Wessels teisterde de paal en Hidde Struick zag zijn effecttrap eindigen op de kruising. Aan de andere kant waren er nog beste kansen voor Niels en Michiel Dekker en good old Joop Rommets. De laatste leek de bal voor het intikken te hebben, maar hij kwam net niet goed uit. Ook Sieme Zijm zag een mooi schot op de vuisten van DaniŽl Bakker belandden.
Vlak na rust slalomde Peter Zijm door defensie van Oud ZDH en met een rollertje bracht hij de stand op 2-0. Er was even een sterke fase van de oude sterren, maar zij verzuimden om te scoren. Gijs de Graaf maakte wel zijn tweede treffer van de middag. Een dieptepass van Wessels rondde hij beheerst af. Even later maakte De Bruijn zelfs de 4-0. Toen maakte Niels Dekker op aangeven van broer Michiel, de meer dan verdiende ere-treffer. Hij passeerde Bakker met een listig balletje buitenkant schoen. Even later schoot Ruuf Hof hard voor het doel langs. Het slotakkoord was voor Remco Boogaard die de bal van De Bruijn kreeg en Biesboer voor de vijfde keer de gang naar het net liet maken.
Na aflooop was het een drukte van belang in de kantine voor de receptie. Bestuursleden Joop Rommets (secretaris), Jan-Willem Bakker (Technische Zaken) en Mike de Bruijn (penningmeester) openden het bal met mooie, grappige en historische anekdotes over de club en vooral Jaap Lap. Namens de club ontving Lap het predikaat 'Ere-Lid' vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de club. Vervolgens waren er nog mooie woorden van Herman Ridderinkhof (Dorpscommissie), Hennie Huisman (wethouder sport), Arnold Kaercher (sv De Koog) en ere-voorzitter Ferry Zwanenburg.
Op het moment dat iedereen dacht dat dit een goede afsluiting was van een geslaagde middag nam Jan-Willem Bakker nog even het woord. Jaap Lap kreeg nog een cadeau van 'zijn' club. Het bestuur had namelijk besloten dat het tijd werd om de toegangspoort te vernieuwen en meteen de tekst 'SPORTPARK JAAP LAP AJ ZN' toe te voegen. Als voorproefje kreeg Lap al een mini examplaar overhandigd. Lap toonde zich in zijn dankwoord duidelijk verguld met de grote opkomst op de receptie en met de wijze waarop hij door iedereen werd bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de club. Als een trots man verliet Lap later die avond kantine De Spil.
 
Jaap Lap toon trots het bord waardoor ZDH en Jaap Lap voor altijd aan elkaar verbonden zullen zijn. (Foto Willem Sangers).
 
>>> Voor meer foto's van deze middag gemaakt door Willem Sangers, klik hier.
 
1 januari 2012: Zwaluwen - All Stars  0-1  (0-0)
Selectie Zwaluwen, coaches Jan den IJzerman en Leen van Elk (13): Frans Stolk (keeper), Richard Bousma, Jan de Wit, Wilfried Commandeur, Fedor van Elk, Maurits Lap, Paul en Koen Hoogendijk, Henk Kikkert, Jacco van Leeuwen, Denhard van der Slikke, Gerard Timmerman, Bart Witte.
Selectie All Stars, coach Gerrie Plaatsman (15): Hans Zijm (keeper), Jean-Pierre van den Biggelaar, Jacco Kager, Ivar van Elk, Arie van der Vis, Jelte van der Kooi, Kees Landvreugd, Piet-Wim Saalmink, Bram Brouwer, Richard de Leeuw, Ben Bakker, Lucas Ipenburg, Willem Rommets, Jesse Wonder, Arjen Lap.
Scoreverloop: 0-1 Lucas Ipenburg.
Scheidsrechter: Henk de Ruyter
 
1 januari 2012: ZDH 1 - Oud ZDH  5-1  (1-0)
ZDH 1: DaniŽl Bakker - Jeroen Backer, Bart Boogaard, Jonas Leenhouts en Guido Boogaard - Marcel Boone, Remco Boogaard, Hidde Struick en Daan Wessels - Gijs de Graaf en Pieter-Jan Eelman. Bank: Peter Zijm en Mike de Bruijn (doorlopende wissels).
Oud ZDH 1: Ronald Biesboer - Joost van Heerwaarden, Kasper Zijm, Bernard Ipenburg en Erik Wuis - Joop Rommets, Sieme Zijm en Etienne van Bennekom - Niels Dekker, Ruud Hof en Michiel Dekker. Bank: Jan-Willem Bakker (doorlopende wissel).
Scoreverloop: 1-0 Gijs de Graaf (rebound), 2-0 Peter Zijm (actie), 3-0 Gijs de Graaf (Daan Wessels), 4-0 Mike de Bruijn (Gijs de Graaf), 4-1 Niels Dekker (Michiel Dekker) en 5-1 Remco Boogaard (Mike de Bruijn).
Scheidsrechter: Ton Arnout
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn