7 januari 2012

"Mooie uitslag bij Dekker-middag"

VEW uit Heemstede op trainingskamp

 
Net als vorig jaar was VEW uit Heemstede neergestreken op Texel voor een kort trainingskamp. Toen won ZDH 1 duidelijk met 5-1 van de zaterdag vierdeklasser. Dit keer was voor de gelegenheid een reünie team samengesteld door ZDH. Daardoor waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar was de sterke wind van grotere invloed op het spel. Uiteindelijk stond er een mooie 5-5 op het scorebord (sponsor gezocht!!).
Het ZDH-team bestond grotendeels uit spelers die samen hadden gespeeld bij de Zwaluwen met de gebroeders Niels en Michiel Dekker. De Dekkers zijn samen goed voor 361 wedstrijden en 134 doelpunten. Omdat niet iedereen beschikbaar was werd ook een beroep gedaan op Hoornders Hans Berbée en Gijs de Graaf. Daniël Bakker was bereid om de geblesseerde Christiaan Stolk te vervangen in het doel. Ten slotte was Daan Wessels ook aan de selectie toegevoegd. Hij vertrekt over een paar dagen voor twee maanden naar Indonesië en moeten het dan zonder ZDH stellen. Selectiemaker Mike de Bruijn schatte in dat de linker van Wessels wellicht goed van pas zou kunnen komen. Coach van dit gelegenheidsteam was Leen van Elk, hij heeft de Dekkers op 16-jarige leeftijd laten debuteren in 1999.
Al naar een paar minuten kwam ZDH aan de leiding. Wessels gaf een afgemeten voorzet op Maurits Lap, die de bal in het doel gleed: 1-0. De Zwaluwen dachten meteen een makkelijke middag te hebben, want er ontstond veel ruimte en slordigheden werden direct afgestraft. Binnen een mum van tijd scoorde VEW drie keer. Oud-Zwaluw Michiel Dekker scoorde op prachtige wijze door de bal buitenkant-voet over de lange Bakker te schieten. Ook de 1-2 was een mooie treffer. De bal werd in één keer op de pantoffel genomen vanaf 16 meter.
Toch kwam ZDH weer terug in de wedstrijd. Wessels stuurde De Bruijn diep, die kapte zijn tegenstander uit en zag zijn schot worden gekeerd door de doelman van VEW. De rebound was echter een simpele prooi voor de jongste Lap, Maurits. Nog voor rust liep VEW weer verder weg van de Hoornders. ZDH had moeite bij het uitverdedigen en werd hierbij gehinderd door een harde tegenwind. Bij rust stond het 2-5. De vierde treffer van VEW was gemaakt door Niels Dekker, die na een snelle demarage beheerst wist te scoren.
Na de thee werden er bij VEW de nodige wisselingen doorgevoerd. ZDH hoopte met de wind in de rug nog wat te kunnen doen aan de achterstand. Al snel scoorde Maurits Lap zijn derde goal van de middag. Dit keer was de aangever jongeling Gijs de Graaf. Verdedigend kwam ZDH vervolgens nauwelijks meer in de problemen. Aanvallend wist de ploeg kansen te creëren. Een voorzet van linkshalf Wessels werd bij de tweede paal binnengelopen door De Graaf: 4-5. Zou het dan toch nog een gelijkspel kunnen worden? Ja zeker. Wessels maakte zijn hattrick aan assists compleet. Zijn bal vanaf de flank kon ditmaal door De Bruijn met zijn heup over de lijn worden gedrukt: 5-5. Scheidsrechter Ton Arnout vond het mooi geweest en maakte er een eind aan. Aan de wedstrijd wel te verstaan!
Na afloop werden er nog herinneringen opgehaald en wat gedronken. De boerenkool met worst en de hutspot met een 'balletje' van meesterkok Aad Zijm van Paal 9 smaakten ook erg goed. Daarna was het voor VEW tijd om het trainingskamp elders voort te zetten op het eiland.
Volgende week is op zaterdag 14 januari het Dorp-tegen-Dorp zaalvoetbaltoernooi in de sporthal. Een week later, 21 januari, spelen oude en nieuwe Zwaluwen met zijn allen 's avonds een zaalvoetbaltoernooitje in dezelfde sporthal. Het toernooi wordt mogelijk gemaakt door de Club van 50. Op zondag 22 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Dirkshorn. De vorige zes wedstrijden in Dirkshorn gingen allemaal (ruim) verloren. ZDH is gewaarschuwd.
 
 
7 januari 2012: ZDH-Reünie-Dekker-Team - VEW  5-5  (2-5)
ZDH 1: Daniël Bakker - Hans Berbée, Ronald Biesboer, Fedor van Elk en Jan-Willem Bakker - Jeroen Backer, Joop Rommets, Mike de Bruijn en Daan Wessels - Arjen Lap en Maurits Lap. Doorlopende wissels: Ivar van Elk en Gijs de Graaf.
Scoreverloop: 1-0 Maurits Lap (Daan Wessels), 1-1, 1-2, 1-3 Michiel Dekker, 2-3 Maurits Lap (rebound), 2-4 Niels Dekker, 2-5, 3-5 Maurits Lap (Gijs de Graaf), 4-5 Gijs de Graaf (Daan Wessels) en 5-5 Mike de Bruijn (Daan Wessels).
Scheidsrechter: Ton Arnout
Bijzonderheden: Wedstrijdduur was 2 x 30 min. Het ZDH-Reünie bestond voornamelijk uit spelers die in het verleden bij ZDH samen met de gebroeders Niels en Michiel Dekker hebben gespeeld aangevuld met Hoornders.
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn