15 september 2013: Geel Zwart - ZDH  2-0  (1-0)

"Zwaluwen verliezen van effectiever Geel Zwart"

ZDH is er ook niet in geslaagd om de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen. In 't Zand was Geel Zwart effectiever in het benutten van de kansen: 2-0. De Zwaluwen houden nog twee ploegen onder zich op de ranglijst op basis van het doelsaldo. Geel Zwart is de trotste koploper met zeven goals voor en nul tegen.
Jelmer Bomas en Gijs de Graaf keerden terug van een schorsing en stonden meteen in de basis. Helaas was de uitblinker van vorige week, Pieter Plaatsman, verhinderd vanwege zijn werk. Ook Hidde Struick kon niet meedoen vanwege een gekneusde teen die hij had opgelopen in het duel tegen Dirkshorn. ZDH startte met het vertrouwde 4-4-2 maar met verrassend Jonas Leenhouts op '10'. In de eerste helft hielden beiden ploegen elkaar goed balans met enkele kansen over en weer. Linkshalf Mike de Bruijn schoot voorlangs. Topscoorder Bomas haalde van grote afstand uit en zag de keeper de bal overtikken. Ook Leenhouts schoot hard over na goed afleggen van Bomas. Aan de andere kant werd een mooie kopgoal van Lex Tas afgekeurd wegens buitenspel en blokte Hans Berbée een schot met een knappe sliding. Net toen iedereen dacht dat er thee gedronken zou worden met een 0-0 ruststand, viel plotseling de bal voor de voeten van Mark van Woesik. Hij verschalkte de lange keeper Daniël Bakker met een boogbal uit een lastige hoek.
De treffer kwam hard aan en de ploeg had de vijftien minuten in de rust hard nodig. ZDH bleef ook in het tweede bedrijf goed voetballen en gaf weinig kansen weg. Er werd hard gewerkt om een goed resultaat te halen. Na tien minuten gaf Bomas een mooie voorzet op De Bruijn die slim positie had gekozen. Van dichtbij tikte de routinier echter naast. Daarna was ZDH nog een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Een één twee tussen Leenhouts en Bomas werd door de eerste vallend over geschoten. Bomas liet niet veel later over een gave traptechniek te beschikken. Hij krulde de bal van de hoek van het strafschopgebied fraai buiten het bereik van de keeper op de deklat. Geel Zwart liet zich ook niet onbetuigd. Lex Tas kwam in kansrijke positie na een lange pass, maar realiseerde zich niet hoe veel tijd en ruimte hij had getuige zijn gehaaste rollertje dat het doel ruimschoots miste. Opnieuw werd er overigens een goal van de gastheren geannuleerd wegens buitenspel. De Hoornders begonnen meer risico te nemen en maakte het de defensie van Geel Zwart bij vlagen lastig. Totdat een kleine tien minuten voor tijd de 2-0 viel. Rechtsback Peter Zijm verloor een duel wegens een vermeende arm/elleboog in zijn gezicht. Scheidsrechter Drijver liet doorspelen, waarna middenvelder Ron Baltus het vonnis velde en de bal hard in korte hoek binnenschoot. Voorstopper Hans Berbée werd nog vervangen door Joop Rommets. De secretaris van ZDH mocht op 46-jarige leeftijd zijn debuut maken in de vierde klasse.
De wedstrijd van volgende week tegen Winkel is wegens bloemencorso in Winkel uitgesteld. Een week later speelt ZDH een uitwedstrijd tegen DWOW. Vorig seizoen werd daar nog met 1-0 gewonnen dankzij een goal van Jonas Leenhouts.

ZDH: Daniël Bakker - Peter Zijm, Bart Boogaard (captain), Hans Berbée (gele kaart) (81.Joop Rommets) en Guido Boogaard (gele kaart) - Gijs de Graaf, Jonas Leenhouts, Remco Boogaard en Mike de Bruijn - Marcel Boone en Jelmer Bomas.
Scoreverloop: 1-0 Mark van Woesik en 2-0 Ron Baltus.
Scheidsrechter: P.J. Drijver