9 augustus 2014: ZDH - Hunsingo (zondag 3C, Noord)  3-1  (3-0)

 

"Trainer Boone wint bij debuut"
 
ZDH 1 is de voorbereiding begonnen met een zege op Hunsingo. Oud speler Marcel Boone debuteerde als trainer van de Hoornders en koos voor een nieuw systeem. In de eerste helft wervelden de Zwaluwen over het veld en stond het rap 3-0. In het tweede bedrijf had ZDH het een stuk lastiger en kwam de Groningse ploeg, die actief is in de derde klasse zondag, beter in de wedstrijd. De gasten wisten slechts ťťn keer te scoren, waardoor Boone en zijn mannen met een 3-1 overwinning het veld verlieten.
Ten opzichte van vorig seizoen moet ZDH het doen zonder aanvoerder en laatste man Bart Boogaard. De door Inse Daalder gekozen Speler van het Jaar koos voor DSS in zijn woonplaats Haarlem. Ook zal Marcel Boone in principe niet meer voetballen dit seizoen. Daar tegenover staat de terugkeer van Joost van Heerwaarden (was gestopt) en de gebroeders Arjen en Maurits Lap (De Koog). Tevens maakte Kenny Witte de overstap van zustervereniging De Koog naar De Hoorn.
ZDH startte met een ervaren ploeg maar miste onder andere de verdedigers Peter Zijm en Guido Boogaard. Anders dan in andere jaren hoeft ZDH niet meer een beroep te doen op oudere oproepkrachten of genoegen te nemen met een krappe selectie. De Zwaluwen Den Hoorn hebben sinds deze zomer de beschikking over een A1 juniorenteam met vijftien voetballers. Dit team zal zijn wedstrijden spelen op zaterdag, waardoor er op zondag spelers van dit elftal beschikbaar zijn voor het eerste team. Deze middag waren de 19-jarige Jimmy Krugers en de 16-jarige Jurre Daalder aan de selectie toegevoegd.

Vanaf het begin was ZDH de bovenliggende partij en wist de ploeg veel kansen te creŽren. Spits Mike de Bruijn zag na een solo zijn doelpoging van de lijn worden gehaald, maar even later was het wel raak. Topscoorder Jelmer Bomas schoot op de paal, waarna de rebound van De Bruijn weer van de lijn werd gehaald door een verdediger. De bal viel in de voeten van Bomas en die bracht Jonas Leenhouts in stelling. Zijn schot viel via een handje van de keeper in het doel: 1-0. De score werd verdubbeld doordat Bomas wist te scoren uit een mooie pass van de nieuwe aanvoerder Hidde Struick. Het werd zelfs 3-0 toen De Bruijn het net nu wel vond na een passje van Bomas. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar Bomas, De Bruijn en Remco Boogaard raakten alle drie de lat. Aan de andere kant was het alleen even schrikken toen Joost van Heerwaarden zich verslikte in een tegenstander bij een poging de bal over de achterlijn te laten lopen.

Na de pauze kwamen de A-junioren in het veld en verving Hunsingo vrijwel alle spelers voor verse krachten. DeZwaluwen kregen het moeilijker, maar bleken goed te kunnen verdedigen. Een rommelgoal halverwege de tweede helft betekende de 3-1. Meer goals vielen er niet meer, waardoor trainer Boone debuteerde met een zege. Volgende week zaterdag 16 augustus speelt ZDH om 14.30 uur thuis tegen tweede klasse SVI uit Zwolle.

 
9 augustus 2014: ZDH - Hunsingo (zondag 3C, Noord)  3-1  (3-0)
ZDH: DaniŽl Bakker - Hans Berbťe, Joost van Heerwaarden en Kenny Witte - Gijs de Graaf, Maurits Lap, Hidde Struick (captain) en Jonas Leenhouts - Remco Boogaard - Mike de Bruijn en Jelmer Bomas. Doorlopende wissels vanaf 2de helft: Jimmy Krugers en Jurre Daalder.
Bijzonderheid: Debuut Marcel Boone als trainer.
Scoreverloop: 1-0 Jonas Leenhouts (Jelmer Bomas), 2-0 Jelmer Bomas (Hidde Struick), 3-0 Mike de Bruijn (Jelmer Bomas) en 3-1.
Scheidsrechter: J. Veldhuizen
 
Foto's van Willem Sangers (zie ook www.facebook.com/svzdh)
Spits Mike de Bruijn kopt een corner door.
Doelpoging De Bruijn wordt even later van de lijn gehaald.
Gevaarlijke voorzet van Gijs de Graaf (niet zichtbaar).
Nummer 10 Remco Boogaard zet voor.
Weer wordt een inzet van De Bruijn door een speler van de lijn gehaald, maar...
...via Jelmer Bomas komt de bal bij Jonas Leenhouts en die weet wel de 1-0 binnen te schieten.
Kenny Witte (4) kwam over van De Koog.
Jelmer Bomas onderweg naar de 2-0.
De topscoorder van ZDH is ook sterk in de lucht.
De 3-0 van De Bruijn prachtig in beeld gebracht door fotograaf Willem Sangers.
Aanvoerder Hidde Struick (7) is stevig in de duels. De 16-jarige Jurre Daalder (14) kijkt toe.
Gijs de Graaf speelde voor het eerst sinds 23 februari weer een wedstrijd voor ZDH.
Vrolijke noot Joost van Heerwaarden is weer terug bij ZDH 1.
In een onoverzichtelijke situatie valt de 3-1.
Verder hield keeper DaniŽl Bakker zijn doel schoon.
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn