16 augustus 2014: ZDH - SVI (zaterdag 2H, Oost)  2-7  (2-4)

 

"Onnodig grote nederlaag tegen SVI"
 
In de tweede wedstrijd van de voorbereiding was ZDH een maatje te klein voor SVI. De Zwolse ploeg is komend seizoen actief in de tweede klasse zaterdag en beschikt over meer kwaliteit dan de Hoornders. Desondanks stond het vlak voor rust verrassend 2-2. Door slordigheden liep die score plotseling op naar 2-4. Na de thee moesten de Zwaluwen veel verdedigen en werd het uiteindelijk 2-7.
Coach Marcel Boone moest het ten opzichte van vorige week doen zonder Joost van Heerwaarden, Jonas Leenhouts, aanvoerder Hidde Struick, topscoorder Jelmer Bomas en Maurits Lap. Daartegenover stond de terugkeer van Arjen Lap, Guido Boogaard en Peter Zijm. Daarnaast kon Boone een beroep doen op de A-junioren Jurre Daalder, Timo Westdorp, Tim Arends en Barry van der El.
Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de gasten uit Zwolle een beter team hebben en was het zaak voor ZDH om compact en geconcentreerd te verdedigen. Dit lukte vrij aardig, maar na tien minuten ontsnapte de linksbuiten van SVI en werd het 0-1. Binnen het kwartier werd het zomaar gelijk. Een aanval over de linkerkant werd afgesloten met een mooie voorzet door Guido Boogaard. Spits Mike de Bruijn knikte de bal vervolgens buiten het bereik van de keeper in de lange hoek: 1-1. Lang kon ZDH niet genieten van de treffer. Gastspeler Tom Bijl werkte ongelukkig een voorzet in eigen doel: 1-2. Toch bleek ZDH vanmiddag uiterst effectief. Na een half uur onderschepte Barry van der El de bal. Via een fraai hakje van Remco Boogaard kon Gijs de Graaf op wilskracht alleen op de keeper en wij wist de 2-2 binnen te schieten. Vlak voor rust ging het echter twee keer mis met hoge ballen vanaf de flanken en gingen de Hoornders rusten met een 2-4 achterstand.

In de tweede helft verving SVI vijf spelers en moest ZDH verder achteruit. Al snel werd het 2-5, maar daarna leek de ploeg lang stand te houden. Tot het weer in de laatste paar minuten misging en de score toch nog hoog uitviel met 2-7.

Volgende week zondag speelt ZDH een oefenwedstrijd in en tegen De Koog.

 
16 augustus 2014: ZDH - SVI (zaterdag 2H, Oost)  2-7  (2-4)
ZDH: Daniël Bakker (captain) - Arjen Lap, Hans Berbée en Jurre Daalder - Kenny Witte, Timo Westdorp, Peter Zijm en Guido Boogaard - Remco Boogaard - Gijs de Graaf en Mike de Bruijn. Doorlopende wissels: Tim Arends, Tom Bijl en Barry van der El.
Scoreverloop: 10.min: 0-1, 15.min: 1-1 Mike de Bruijn (Guido Boogaard), 19.min: 1-2: eigen doelpunt Tom Bijl), 35.min: 2-2 Gijs de Graaf (Remco Boogaard), 42.min: 2-3, 45.min: 2-4, 49.min: 2-5, 87.min: 2-6 en 89.min: 2-7.
Scheidsrechter: J. Veldhuizen
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn