10 januari 2015: CSV'28 - ZDH  1-1  (1-0)

 

"Gelijkspel ZDH tijdens trainingskamp Zwolle"
 
ZDH had net als vorig jaar gekozen voor een trainingskamp in Zwolle. Op zaterdag 10 januari werd een oefenwedstrijd gespeeld tegen CSV'28 (zaterdag 4de klasse). De wind maakte goed voetbal onmogelijk. Desondanks was het een aantrekkelijke wedstrijd die eindigde in 1-1.
De Zwaluwen Den Hoorn moesten de wedstrijd tegen CSV'28, de oude club van trainer Marcel Boone, beginnen tegen de sterke wind in. In combinatie met het kunstgras was het moeilijk om onder de druk uit te komen. Binnen het kwartier had het zomaar 2-0 voor de thuisploeg kunnen staan. Na 13 minuten leed Remco Boogaard balverlies op het middenveld. De linksbuiten ging er vandoor en kon niet worden gestopt door Mike de Bruijn die als rechtsachter was gestart. Het was uiteindelijke Robin Huisman die Daniël Bakker wist te passeren. Twee minuten betekende een overtreding van Hans Berbée een strafschop. Tot geluk van de Hoornders werd die vakkundig naast geschoven door Hafid Lahzal. Daarna bleven de beste kansen voor de Zwollenaren en moest ZDH het doen met spaarzame uitvallen via Kenny Witte en Jelmer Bomas. Remco Boogaard was met een schot in de korte hoek nog dichtbij de gelijkmaker. Tot de rust hield ZDH stand.
Na de pauze verving Kees Lap Daniël Bakker in het doel, waardoor de boomlange Bakker in de spits ging spelen. Jelmer Bomas, na ziekte niet meer okselfris, ging onder de douche. Tevens kwam Paul ter Steege in het veld voor Jitze Nicholai. Nicholai was meegekomen met studiegenoot Bakker en speelde verdienstelijk als linksback. Ter Steege en Lap spelen normaal met de recreanten van ZDH hun wedstrijden, maar door wat afwezigen waren zij bij de selectie gehad. Overigens speelde dit tweetal in 2003 nog samen met Gijs de Graaf in ZDH E1!

De ZDH E1 op 22 november 2003 met linksboven Kees Lap en rechtsboven Paul ter Steege. Tweede van rechts onderaan is Gijs de Graaf.

 

In de tweede helft mocht ZDH met de harde wind in de rug spelen. Dat ging de ploeg een stuk makkelijker af. CSV'28 werd goed vast gezet en de gelijkmaker hing in de lucht. Pas een kwartier voor tijd, Marcel Boone was net in het veld gekomen voor Kenny Witte, werd het 1-1. De Bruijn, die was doorgeschoven naar het middenveld, gaf een steekpass op De Graaf en die zag met wat hulp van een verdediger de bal over de doellijn rollen. Even later scoorde De Bruijn op aangeven van Guido Boogaard de 1-2, maar de goal werd geannuleerd vanwege buitenspel. Aan de andere kant waren de gastheren ook een enkele dreigend. Laatste man Hidde Struick was echter een goed slot op de deur en Ter Steege schakelde de spits zeer goed uit. Vlak voor tijd ging een schot van CSV'28 nog rakelings naast.

De wedstrijd eindigde in een terechte 1-1. Na afloop was het goed toeven in de kantine. Vervolgens werd er ingechekt in het hotel en werd er gezamenlijk gegeten in een Italiaans restaurant. Daarna werd er nog een ronde gemaakt door de historische binnenstad van Zwolle.

Als het weer meewerkt hervat ZDH 1 de competitie op 25 januari in Den Oever tegen Wiron.

 
10 januari 2015: CSV'28 - ZDH  1-1  (1-0)
ZDH eerste helft: Daniël Bakker - Mike de Bruijn, Hidde Struick (captain), Hans Berbée en Jitze Nicholai - Gijs de Graaf, Jonas Leenhouts, Remco Boogaard en Guido Boogaard - Kenny Witte en Jelmer Bomas.
ZDH tweede helft: Kees Lap, Hans Berbée, Hidde Struick, Paul ter Steege en Guido Boogaard - Remco Boogaard, Jonas Leenhouts en Mike de Bruijn - Gijs de Graaf, Daniël Bakker en Kenny Witte (76. Marcel Boone).
Scoreverloop: 13. Robin Huisman 1-0 en 78. Gijs de Graaf (Mike de Bruijn) 1-1.
Bijzonderheid: Bij 1-0 in de 16. min schiet CSV'28 een penalty naast na een overtreding van Hans Berbée.
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn