24 augustus 2014: De Koog (zondag 5A, West I) - ZDH  1-4  (0-0) op het veld sv Oosterend

 

"ZDH verslaat De Koog na rust"
 
In Oosterend heeft ZDH de oefencampagne met winst afgesloten. In een heuse derby tegen De Koog bleken de Zwaluwen in de tweede helft slagvaardiger en over meer inhoud te beschikken. De Koog liet voor rust het beste voetbal zien, maar wist dit niet in de score uit te drukken (0-0). Na de wissel liep ZDH in de laatste twintig minuten uit naar een 4-1 overwinning.
De Hoornders startte verrassend met Maurits Lap en A-junior Bram van der Linde in de aanval. Dit ging ten koste van topscoorder Jelmer Bomas, Gijs de Graaf en Mike de Bruijn die alle drie op de bank begonnen. Daar zat ook de keeper van ZDH A1 Jacky Kooij, die de tweede helft DaniŽl Bakker zou aflossen.
Vanaf het begin moest ZDH terug en speelde De Koog verzorgd de bal achterin rond. Ook via het middenveld ging dit aardig, maar voorin stokte het vaak. Toch moest Bakker een paar keer handelend optreden, al vergden de doelpogingen niet het uiterste van de lange keeper. Aan de andere kant had ZDH weinig in te brengen. Een paar counters leken veelbelovend, maar Koger doelman Eddy Witte had het rustig. Eenmaal verscheen Gijs de Graaf (ingevallen voor de geblesseerde Arjen Lap) alleen voor het doel, maar die werd afgefloten wegens buitenspel. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg.

Na de thee ging jongeling Jacky Kooij het doel verdedigen en speelde ZDH net als twee weken eerder tegen Hunsingo met Remco Boogaard, Bomas en De Bruijn in de voorhoede. Na bijna een uur spelen werd het scorebord in beweging gezet door Remco Boogaard. Na een splijtende pass van Bomas rondde de schaduwspits af met een diagonale schuiver. Keeper Ingmar Kleinveld, zoon van oud Zwaluw Erwin en tevens keeper van de A1 van De Koog, had het nakijken. Drie minuten later moest ZDH een vrije trap weggeven en die werd door laatste man Perry Koorn hard met zijn linkerbeen ingeschoten: 1-1. Vervolgens bleef ZDH de gevaarlijke ploeg en ontstond er een open wedstrijd. Coach Marcel Boone had ondertussen keeper DaniŽl Bakker in de spits geposteerd en ging 3-3-4 spelen. Die druk leverde meteen veel kansen op. In de 73ste minuut stuurde Remco Boogaard De Bruijn weg over links. De routinier klopte Kleinveld in de korte hoek en maakte zijn derde goal in evenzoveel wedstrijden: 2-1. Daarna liep de score nog hoger op door twee treffers van gelegenheidsspits Bakker. Eerst was er weer een steekpass van Bomas die door de keeper werd gemist, waarna Bakker simpel kon binnentikken: 4-1. Vlak voor tijd stuurde De Bruijn Bomas weg en die bood Bakker een niet te missen kans: 4-1.

Volgende week heeft ZDH geen wedstrijd gepland. De A1 speelt dan wel. Op zaterdag 30 augustus is Texel'94 A1 de tegenstander in Den Hoorn. ZDH 1 start op zondag 7 september de competitie met een uitwedstrijd tegen Succes.

 
24 augustus 2014: De Koog (zondag 5A, West I) - ZDH  1-4  (0-0) op het veld sv Oosterend
ZDH: DaniŽl Bakker - Arjen Lap, Hans Berbťe en Guido Boogaard - Kenny Witte, Peter Zijm, Hidde Struick (captain) en Jonas Leenhouts - Remco Boogaard - Bram van der Linde en Maurits Lap. Doorlopende wissels: Jelmer, Bomas, Jacky Kooij (op doel 2de helft), Gijs de Graaf en Mike de Bruijn.
Scoreverloop: 58.min: 0-1 Remco Boogaard (Jelmer Bomas), 61.min: 1-1 Perry Koorn (vrije trap), 73.min: 1-2 Mike de Bruijn (Remco Boogaard), 76.min: 1-3 DaniŽl Bakker (Jelmer Bomas) en 88.min: 1-4 DaniŽl Bakker (Jelmer Bomas).
Scheidsrechter: Mast
 
Peter Zijm speelt sindskort op het middenveld.
Eenvoudige vangbal voor DaniŽl Bakker.
Rust bij Remco Boogaard.
De net 18-jarige Kenny Witte speelde tegen zijn oude club.
Alle hens aan dek bij een corner van De Koog in de tweede helft.
Jonas Leenhouts (5) passt op aanvoerder Hidde Struick.
Mike de Bruijn schiet ZDH na een 2-1 voorsprong.
Laatste man Hans Berbťe is niet vies van een sliding.
Gelegenheidsspits DaniŽl Bakker heeft net de 3-1 gescoord en wordt gefeliciteerd door Gijs de Graaf.
DaniŽl Bakker scoort ook de 4-1 op aangeven van Jelmer Bomas (14).
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn