1 januari 2015: ZDH 1 - Oud ZDH  5-5  (2-1)

 

"Doelpuntrijk gelijkspel bij ZDH"
 
ZDH heeft het jaar 2015 geopend met een voetbalwedstrijd tussen de selectie en een team van oud spelers (aangevuld met A-junioren). De afgelopen seizoenen was de selectie vaak veel te sterk en dat leek vandaag ook weer te gebeuren toen het 5-1 stond. In het laatste kwartier bleken de 'oudjes' over een langere adem te beschikken, want na het laatste fluitsignaal stond er plotseling 5-5 op het scorebord.
De sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn begint het nieuwe jaar traditioneel met de nieuwjaarswedstrijd. De weersomstandigheden waren goed genoeg om te voetballen. Wel stond er een harde en koude wind. ZDH 1 miste de nodige spelers zoals Jeroen Backer, Pieter Plaatsman, Joost van Heerwaarden, Peter Zijm en all time topscorer Jelmer Bomas. Daardoor deed coach Marcel Boone voor de gelegenheid zelf mee en stond Jeroen Meedendorp op doel, zodat de eigenlijk nummer ťťn DaniŽl Bakker in de spits stond. Bakker scoorde vrij snel de 1-0. Uit een voorzet van Boone kopte hij fraai raak. Even later leverde doelman Chris Stolk de bal in bij Gijs de Graaf en die scoorde koel de 2-0. Daarna waren meerdere kansen niet aan de selectie besteed en werd Oud ZDH gevaarlijk. Met name Pieter-Jan Eelman was een paar keer dichtbij een treffer en ook goaltjesdief Jelte van der Kooi scoorde bijna. Uiteindelijk werd het toch 2-1 door Eelman die was weggestuurd door Bart Boogaard, die vorig seizoen nog aanvoerder was van het eerste. Vlak voor rust teisterde Eelman nog de lat met een machtig afstandsschot.
Na rust ging het aanvankelijk van een leie dakje voor de selectie. Met de wind in de rug liep het soepel en vielen de doelpunten als rijpe kokosnoten. Hidde Struick scoorde twee op aangeven van De Graaf en van Mike de Bruijn. De vijfde kwam op naam van De Graaf die was gelanceerd door DaniŽl Bakker. Daarna kwam de klad er in en toonde de sterren van weleer hun veerkracht. Van der Kooi schoot de 5-2 binnen op aangeven van Arjen Lap, waarna Lap niet veel later een afvallende bal knap over de Meedendorp schoot (5-3). De paniek sloeg toe bij het eerste, al hadden zij ook nog een zesde of zevende doelpunt kunnen scoren. In de laatste minuten wist Oud ZDH optimaal te profiteren van de ruimte op het veld. Lap scoorde zijn tweede treffer op aangeven van Bart Boogaard en het werd zelfs nog 5-5. Eelman schoof de bal langs Meedendorp. Voor de derde keer deze middag was Bart Boogaard de aangever.

Volgende week zaterdag speelt ZDH een oefenwedstrijd in Zwolle tegen CSV'28. Op 25 januari wordt de competitie hervat met de belangrijke uitwedstrijd in Den Oever tegen Wiron.

 
1 januari 2015: ZDH 1 - Oud ZDH  5-5  (2-1)
ZDH: Jeroen Meedendorp - Hans Berbťe, Remco Boogaard en Guido Boogaard - Marcel Boone, Hidde Struick, Jonas Leenhouts en Mike de Bruijn - Gijs de Graaf, DaniŽl Bakker en Kenny Witte. Doorlopende wissel Maurits Lap.
Oud ZDH: Christiaan Stolk - Arjen Lap, Jean-Pierre van den Biggelaar, Fedor van Elk en Barry van der El - Jurn GoŽnga, Bart Boogaard, Joop Rommets en Etienne van Bennekom - Pieter-Jan Eelman en Sean van Heerwaarden. Doorlopende wissels Jelte van der Kooi en Willem Rommets.
Scoreverloop: 1-0 DaniŽl Bakker (Marcel Boone), 2-0 Gijs de Graaf (geen), 2-1 Pieter-Jan Eelman (Bart Boogaard), 3-1 Hidde Struick (Gijs de Graaf), 4-1 Hidde Struick (Mike de Bruijn), 5-1 Gijs de Graaf (DaniŽl Bakker), 5-2 Jelte van der Kooi (Arjen Lap), 5-3 Arjen Lap (geen), 5-4 Arjen Lap (Bart Boogaard) en 5-5 Pieter-Jan Eelman (Bart Boogaard).
Scheidsrechter: Ton Arnout
 
Foto's van Willem Sangers (zie ook www.facebook.com/svzdh)
DaniŽl Bakker kopt de 1-0 tegen de touwen na een voorzet van Marcel Boone.
Mike de Bruijn heeft jammerlijk een kans gemist.
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn