6 maart 2016: ZDH - Oudesluis  7-0  (3-0)

"ZDH wint ruim van hekkensluiter Oudesluis"

De Zwaluwen hebben zich vanmiddag in een eenzijdige wedstrijd gerevancheerd op de zeperd van vorige week tegen Kaagvogels. Met maar liefst vier A-junioren bij de selectie en drie A-junioren in de basiself wisten de Hoornders na een 3-0 ruststand de score in de tweede helft uit te breiden naar 7-0. De jongelingen vervulden zondag niet alleen met hun aanwezigheid een belangrijke rol, maar waren ook belangrijk met assists.
ZDH moest het vanmiddag stellen zonder de geblesseerden Jean Pierre van den Biggelaar en Kenny Witte. Daarnaast was Remco Boogaard nog niet voldoende hersteld van zijn ooglasering en ook Hans Berbée en Peter Zijm waren niet beschikbaar. Door de vele afberichten was trainer Marcel Boone genoodzaakt het een en ander om te zetten en af te stappen van het vertrouwde 4-4-2. Opvallend was de rechterflank van ZDH, die werd ingevuld door A-junioren Barry van der El, Tim Arends en Timo Westdorp. Bram van der Linde begon op de bank.
De wedstrijd, die op verzoek van scheidsrechter Mahabali tien minuten eerder startte, begon aftastend. ZDH had het meest balbezit maar was slordig in de passing en enigszins zoekende door de nieuwe opstelling. Oudesluis kon daar zo nu en dan van profiteren zonder echt gevaarlijk te worden voor het Hoornder doel. Eén afstandsschot was een makkelijke prooi voor keeper Daniël Bakker. Na een kwartier spelen kwamen de gastheren op voorsprong, nadat een terugspeelbal ongelukkig over de voet van de keeper stuiterde. Vervolgens was het aan Mike de Bruijn om de score te verdubbelen. Op aangeven van Arends schoot de routinier van dichtbij raak. Twee minuten later was het alweer 3-0. Goed doorjagen van De Bruijn op de keeper zorgde ervoor dat de bal bij Gijs de Graaf belandde, die de bal om de verdediger heen krulde en alweer zijn tiende doelpunt van het seizoen maakte. De Bruijn had de score voor rust kunnen verhogen voor de Hoornders, maar tweemaal was hij op aangeven van captain Jelmer Bomas ongelukkig in de afwerking. Bij een paar andere schoten trad de keeper van Oudesluis uitstekend op en hield daarmee zijn team nog enigszins op de been.
Na rust ging ZDH op zoek naar meer doelpunten en vond die een klein kwartier na de theepauze. Van der El vond met een lange bal topscorer Bomas, die goed aannam en van dichtbij hard raak schoot. Even later was het de goed spelende Hidde Struick die het net vond. Een corner viel plots voor de voeten van de spelverdeler en haalde verwoestend uit: 5-0. Daarmee was het voor ZDH nog niet genoeg. Sterker nog, de doelpunten werden steeds fraaier. De Bruijn was ondertussen gewisseld voor van der Linde. De dribbelaar vond met een lepe steekpass Struick, die de keeper verschalkte met een prachtig stiftje. Het slotakkoord was voor Bomas. Hij zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en lobde de bal vanaf zo’n twintig meter over de doelman heen: 7-0.
Door de overwinning en de afgelasting van concurrent Wieringerwaard is ZDH nu weer koploper. De Wieringerwaarders hebben echter nog twee wedstrijden in te halen en staan slechts één punt achter op de Hoornders. Volgende week is het tijd voor de tweede derby van het seizoen. Oosterend is de tegenstander, dat hoopt een goed vervolg te geven aan de 1-3 overwinning tegen AGSV.

ZDH Daniël Bakker - Barry van der El, Jonas Leenhouts en Joost van Heerwaarden - Tim Arends, Hidde Struick, Gijs de Graaf en Guido Boogaard - Timo Westdorp, Jelmer Bomas en Mike de Bruijn (56.Bram van der Linde).