26 februari 2017: ZDH - Dirkshorn  2-4  (1-1)

"ZDH geeft wedstrijd in tien minuten uit handen"

De Zwaluwen kwamen goed uit de startblokken tegen Dirkshorn, maar in iets meer dan tien minuten tilden de gasten de stand van 1-1 naar 1-4. Daarna was de wedstrijd gespeeld en had het fraaie doelpunt van Cor Bijpost (2-4) alleen statistische waarde.
Vorige week was all time topscorer Jelmer Bomas nog de gevierde man, maar tegen Dirkshorn moest hij opnieuw verstek laten gaan vanwege enkelklachten. Ook aanjager Gijs de Graaf had te veel last van zijn enkel om in actie te komen. Daardoor startte Barry van der El in de basis en schoof Jonas Leenhouts door naar het middenveld. In de voorhoede verving Mike de Bruijn Bomas en keerde Cor Bijpost terug van vakantie.
Ondanks de regen van de afgelopen dagen was het veld van ZDH goed bespeelbaar. Uiteraard was het hier en daar wel glibberig, maar gemeentewerken had het veld prima gerold waardoor de grootste oneffenheden waren verdwenen. ZDH hield in de eerste helft het veld goed compact en ontregelde de opbouw van Dirkshorn, de nummer vier van de ranglijst. De kansen waren daardoor spaarzaam in een gelijkopgaande wedstrijd. Halverwege de eerste helft mislukte het schot van Remco Boogaard uit de stuit, maar was Hidde Struick bijzonder attent. Hij dook op voor het doel en met een uiterste krachtinspanning tikte hij de bal langs de verraste keeper: 1-0. Dit gaf de Hoornders een extra zetje in de rug om voor een goed resultaat te gaan. Toch moest ZDH beducht zijn voor de aanvallen van de gasten, want op de bovenste twee ploegen na heeft Dirkshorn de meeste goals gemaakt in de vierde klasse. Eenmaal was aanvoerder Daniël Bakker kansloos en spatte de bal uiteen op de lat. Tien minuten voor rust had ZDH de organisatie nog niet goed staan bij een hoekschop en werd de bal laag ingespeeld net buiten het strafschopgebied. Leenhouts stapte hij en kraakte half het schot van Calvin Ruys. Ook Bakker lag in de goede hoek, maar hij kon de treffer niet meer voorkomen: 1-1.
Vlak na rust zette De Bruijn en Timo Westdorp gezamenlijk druk en leverde prompt de verdediging de bal in bij Westdorp. De rappe buitenspeler verscheen oog in oog met de doelman. Zijn schot was echter recht op het lichaam van de keeper af. Even later was er een aanval over de linkerkant en legde Westdorp de bal af op De Bruijn. De 37-jarige aanvaller had net even te veel tijd en werd naar buiten gedreven, waardoor een tweede Hoornder doelpunt uitbleef. Vervolgens ging het snel. Eerst was er een bal die achter de defensie viel van ZDH. Bakker dacht de bal te onderscheppen. Ko Kempeneers was net eerder bij de bal en met één tikje ook meteen langs de lange doelman. Het was voor hem een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven: 1-2. ZDH was amper van de schrik bekomen of het was alweer 1-3. Een indraaiende bal viel via de lat voor de voeten van Kevin de Bruin, die van dichtbij scoorde. Vlak daarna glipte de rechtsbuiten langs Guido Boogaard. Zijn afgemeten werd binnengetikt door De Bruin: 1-4.
Met nog een klein half uur te gaan was de wedstrijd gespeeld en de hoop op een goed resultaat na een sterke eerste helft verdwenen. Dirkshorn nam gas terug en ZDH was nauwelijks bij machte om nog iets terug doen. Kenny Witte, die vanwege werk in het buitenland voorlopig een aantal wedstrijden zal missen, kwam binnen de lijnen voor De Bruijn. In het laatste kwartier verving Kees Lap Tom Bijl op de rechtsback positie. Lap stuurde tien minuten voor tijd Bijpost weg over rechts, die á la Arjen Robben naar binnentrok, een paar man passeerde en de doelman kansloos liet met een schot in de verre hoek: 2-4. De treffer was niet meer dan een pleister op de zere wond en zorgde tevens voor de eindstand.
ZDH blijft derde van onder, omdat AGSV (1-2 verlies tegen Con Zelo) en Flevo (0-3 verlies van periodekampioen en koploper Hollandia T) eveneens verloren. Volgende week komt Succes op bezoek in Den Hoorn. Eerder dit seizoen verloor ZDH de uitwedstrijd met 2-0.

ZDH 1 Daniël Bakker (C) - Tom Bijl (76.Kees Lap), Lars Boogaard, Barry van der El en Guido Boogaard - Jonas Leenhouts, Remco Boogaard en Hidde Struick - Timo Westdorp, Mike de Bruijn (66.Kenny Witte) en Cor Bijpost.