"ZDH 3 kampioen na krankzinnig slot"
 
In een ijzingwekkend spannende wedstrijd is ZDH 3 gisteren kampioen geworden van de eerste klasse in sporthal Ons Genoegen. Na een snelle voorsprong voor Oosterend 1 kwam ZDH tweemaal op voorsprong en gaf dat uiteindelijk niet meer uit handen: 3-2. De gevierde man was keeper Kees Lap, die in de allerlaatste seconde van de wedstrijd een penalty stopte.
Oosterend en ZDH hadden in de tweede competitiehelft een hoog doelsaldo opgebouwd. In zes gewonnen wedstrijden stonden beide teams op meer dan 45 doelpunten voor en minder dan 10 tegen. De mannen van Nico Kremer stonden er iets beter voor en hadden dus aan een gelijkspel genoeg. ZDH 3 moest winnen om kampioen te worden.
Coach Douwe Vonk moest het doen zonder Jeroen Abma, die onlangs een akelige knieblessure had opgelopen op het veld. Vonk zag zijn ploeg goed starten. Een overtreding van captain Stef Kooger in het doelgebied leverde echter na een paar minuten een penalty op voor Oosterend. Ed de Vries schoot hard raak. Hard raak was het ook voor Paul ter Steege, nadat hij alles op alles zette om een bal binnen te houden maar hard tegen de muur klapte. Na een paar keer schudden met z'n hoofd en een paar minuutjes op de bank kon hij gelukkig verder. ZDH ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die na een kwartier voetballen. Een goede actie van Gijs de Graaf werd bij de tweede paal binnengetikt door Guido Boogaard.
In de tweede helft bleef ZDH een licht overwicht houden maar wist dat nog niet in doelpunten omzetten. Tom Bijl raakte de paal, de Graaf vond twee keer de keeper op zijn weg. Na een minuut of zeven in de tweede helft was het wel raak. Weer was de Graaf aangever, ditmaal was het Bijl die het leer binnen mocht schieten. De spanning steeg in de sporthal, zeker toen Dave Witte (foute wissel) en Tom Bijl (wegwerpgebaar) er beide met een gele kaart vanaf moesten. Oosterend profiteerde van de chaos die daardoor ontstond. Het was Rinus Wesselman die gelijk maakte en daarmee zijn ploeg virtueel op het kampioenschap zette.
Maar lang kon Oosterend niet genieten van de voorsprong. Gijs de Graaf bekroonde zijn ijzersterke wedstrijd met een doelpunt en bracht ZDH op 3-2 met nog drie minuten te spelen. Met een geweldige redding op een snoeihard afstandsschot van Dylan Betsema hield Lap even later zijn team knap op de been. De daaruit volgende intrap kwam terecht bij Wesselman. Hij haalde uit, de bal kwam tegen de arm van de Graaf en scheidsrechter Peter Drijver legde de bal op de 'stip'. Ed de Vries, die op dat moment op de bank zat, kwam erin om de penalty te nemen. Lap verkleinde zijn doel uitstekend, bleef lang staan en hield te bal tegen waarna het feest kon beginnen.
Competitieleider Marc Oosterdijk overhandigde na de wedstrijd de beker aan aanvoerder Kooger en de captain kreeg uit handen van oud voorzitter Nico van Heerwaarden een blauwe bord met de tekst 'Kampioen ZDH 3 2016-2017' en op de achterkant 'Kampioen ZDH 3 2016-2017 van de derde helft'. In beide competities bleek ZDH 3 dit seizoen niet te kloppen.
 
Karakteristieken ZDH 3 - Oosterend 1 3-2 (1-1)
'3 0-1 Ed de Vries (penalty)
'15 1-1 Guido Boogaard (Gijs de Graaf)
'31 2-1 Tom Bijl (Gijs de Graaf) 
'45 2-2 Rinus Wesselman
'47 3-2 Gijs de Graaf (Tom Bijl)
Gele kaarten
Dave Witte (foutieve wissel)
Tom Bijl (wegwerpgebaar)
Guido Boogaard (bodycheck)
Bijzonderheid
Kees Lap stopt penalty van Ed de Vries.
Basisopstelling ZDH
Kees Lap; Gijs de Graaf - Guido Boogaard; Tom Bijl - Stef Kooger
Doorlopende wissels: Paul ter Steege en Remco Boogaard
 
Kees Lap stopt in de laatste de penalty van Ed de Vries.
 

Terug

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn