Voor het vijfde jaar op reisde ZDH af naar Zwolle voor een trainingskamp. Vorig jaar jaar kon het oefenduel tegen CSV'28 niet doorgaan vanwege sneeuw en ijzel op het kunstgrasveld. Dit keer kon er wel worden gevoetbald op het moderne sportcomplex. In de vorige drie edities was de balans 1x winst, 1x gelijk en 1x verlies.
ZDH stond voor het eerst onder leiding van het coach duo Ruud Wassenaar en Nico Kremer. Er werd gekozen voor de Hollandse school, een 4-3-3 opstelling. Het was voor de Zwaluwen nog wat onwennig en al snel bleek dat de thuisploeg over meer kwaliteit beschikte. Daardoor schoven de verdedigers van de Zwollenaren regelmatig door en was het lastig voor ZDH om geen kansen weg te geven. Het was dan ook niet te voorkomen dat het halverwege de eerste helft al 3-0 stond. Op een spaarzaam speldenprikje na kwamen de Hoornders niet in de buurt van het vijandige doel. Net toen iedereen dacht dat de schade wel mee ging vallen, liep de score nog voor rust op naar zeven tegentreffers.
Tom Reijnders werd in het tweede bedrijf vervangen door Eddie Kalis op het doel. Verder bleef de tactiek ongewijzigd. ZDH kwam beter uit de kleedkamer en hield goed stand. De ploeg werd zelfs brutaler en kwam tot kansen. Na iets meer dan zeventig minuten wist Gijs de Graaf de eer te redden uit een pass van Jelmer Bomas, die als oud speler van ZDH ook van de partij was. Vrij snel daarna herstelde CSV'28 de marge door te scoren uit een listig genomen vrije trap. In de slotfase kwamen toch nog de dubbele cijfers op de borden.

Na de wedstrijd was het nog lang gezellig in de kantine van CSV'28, waar het al jaren prima is geregeld. We konden ook weer gebruik maken van een lokaal om samen afspraken te maken en voor de wedstrijd kregen we nog een lunch van de club. 's Avonds ging het ZDH gezelschap eten bij Humprey's en sliepen de mannen in het Campanile Hotel. Kortom, het was gezellig en voor herhaling vatbaar.

 
6 januari2018: CSV'28 - ZDH  10-1  (7-0)
ZDH 1 Tom Reijnders (46.Eddie Kalis) - Barry van der El (45.Theus Bakker), Lars Boogaard, Jurn GoŽnga en Mike de Bruijn - Kees Lap, Gijs de Graaf en Guido Boogaard - Timo Westdorp (6.Tom Woestenberg), Koen Jansen en Kevin Huisman (22.Jelmer Bomas). Doorlopend gewisseld in tweede helft.
Scoreverloop
12. 1-0
19. 2-0
20. 3-0
36. 4-0
42. 5-0
43. 6-0
45. 7-0
71. 7-1 Gijs de Graaf (Jelmer Bomas)
74. 8-1
84. 9-1
89. 10-1
Scheidsrechter ?
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn