10 juni 2018: Duinrand S - ZDH  4-1  (2-1)
 

"ZDH zakt af naar vijfde klasse"

 
ZDH heeft zondag in Schoorl de nacompetitiewedstrijd tegen Duinrand S met 4-1 verloren en degradeert daardoor na een verblijf van twee jaar uit de vierde klasse.
Daarmee kwam een einde aan een moeilijk seizoen. Vorig jaar speelde ZDH zich ternauwernood veilig in de nacompetitie, maar daarna nam een handvol vaste krachten afscheid. De sterk verjongde selectie bleek een maatje te klein voor de vierde klasse, al lukte het nog wel om Vesdo voor te blijven en daarmee directe degradatie te ontlopen. Zondag wachtte een herkansing tegen Duinrand S, dat in de vijfde klasse A op de tweede plaats was geŽindigd.
Coaches Ruud Wassenaar en Nico Kremer hadden ervoor gekozen alleen spelers op te stellen die ook volgend seizoen beschikbaar zijn. Dat betekende dat geen beroep werd gedaan op Lars Boogaard, Timo Westdorp en Tim Arends. Keeper DaniŽl Bakker, die het volgend seizoen als veldspeler gaat proberen, werd op het middenveld geposteerd. Zijn vervanger in doel was de jonge Tom Reijnders.
De keuze-elf had het lastig. Duinrand S bleek over een snelle voorhoede te beschikken. Bovendien was het op het kunstgras van Schoorl soms lastig timen. Toch speelde ZDH een zeer acceptabele eerste helft, waarin de beste kansen misschien wel voor de Hoornders waren. Zo kon een hard schot van Tom Bijl in de korte hoek nog net onschadelijk worden gemaakt, ging een kopbal van Bakker uit een corner net over en waren vier doelpogingen van routinier Mike de Bruijn ook niet genoeg voor een treffer, waaronder een halve omhaal en een puntertje na een steekpass van Bakker.
Een snelle achterstand, na een scherpe voorzet vanaf de vleugel, werd halverwege gerepareerd door Gijs de Graaf, die goed anticipeerde op een snelle inworp van Kees Lap en een slim steekpassje van Bijl. De Graaf omspeelde de keeper en rondde beheerst af. Helaas ontbrak het een paar minuten later aan de benodigde scherpte, waardoor het 2-1 werd na een lange bal. In het vervolg was het bij corners en vrije trappen spannend voor beide doelen, maar vielen tot de rust geen doelpunten meer. Reijnders onderscheidde zich nog een keer met een knappe redding door de bal stijlvol over te tikken.
Met Paul ter Steege als vervanger voor de geblesseerde rechtsback Willem Rommets ging ZDH na de thee enthousiast op jacht naar de gelijkmaker. De snelle 3-1 was een tegenvaller. Na een verre pass viel de bal achter de Hoornder verdediging, waarna de bal over de uitlopende Reijnders werd geschoten.
ZDH bleef de aanval zoeken en kreeg ook wel kansen, maar moest goed oppassen niet tegen een vierde tegentreffer aan te lopen. Bakker tikte na een mislukte volley van De Bruijn rakelings naast en De Graaf zag de keeper de bal fraai uit de hoek tikken. Een minuut of twintig voor het einde kwamen Vincent Koopman en Stef Kooger in de ploeg voor de moegestreden Koen Jansen en DaniŽl Bakker. Daarna golfde het spel op en neer en ontbrak het bij ZDH aan de rust en het vernuft om tot goede kansen te komen, al bleef ZDH wel werklust tonen. Twee minuten voor tijd diende Duinrand S de genadeslag toe uit een counter: 4-1.
 
10 juni 2018: Duinrand S - ZDH  4-1  (2-1)
ZDH 1 Tom Reijnders Ė Willem Rommets (46.Paul ter Steege), Barry van der El, Guido Boogaard en Kees Lap -  Tijs van Exel, Gijs de Graaf en DaniŽl Bakker (c) (71.Stef Kooger) - Koen Jansen (66.Vincent Koopman), Tom Bijl en Mike de Bruijn.
Gele kaarten Barry van der El en Willem Rommets
Scoreverloop
11) 1-0
21) 1-1 Gijs de Graaf (Tom Bijl)
24) 2-1
51) 3-1
88) 4-1
Scheidsrechter W. van Hamersveld
 
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn