1 januari 2018: ZDH 1 - Oud ZDH  5-3  (4-0)
 

"Selectie verslaat sterk oud ZDH op nieuwjaarsdag"

 
Het vlaggenschip van ZDH heeft een moeilijke eerste seizoenshelft er op zitten en was dan ook enigszins 'bang' voor de traditionele opening van het nieuwe jaar. Tegenstander oud ZDH had immers de beschikking over onder andere Remco Boogaard en Jelmer Bomas, maar in de openingsminuut was het al 1-0 voor het eerste. Bij rust was het 4-0 en was er geen vuiltje aan de lucht. Totdat scheidsrechter Ton Arnout in een buiteling van Ronald Biesboer een penalty zag, die door de Schwalbe-koning (Schwalbe is het nota bene het Duitse woord voor Zwaluw!) zelf werd benut. Door goals van Bomas en Lucas Ipenburg werd het zelfs 4-3, maar in de slotseconde complementeerde Hidde Struick zijn hattrick op schitterende wijze: 5-3.
Bij ZDH1 ontbraken de geblesseerden Danil Bakker, Tom Bijl, Willem Rommets en Kevin Huisman. Verder konden de coaches Ruud Wassenaar en Nico Kremer ook geen beroep doen op Tim Arends, Timo Westdorp, Jurn Gonga, Sieme Zijm en Luke van Melis. Gelukkig heeft ZDH drie teams en werd het eerste versterkt met Rutger Wijnstra (debuut), Theus Bakker, Vincent Hardebol en good old Hidde Struick. Kenny Witte verving Bakker op het doel.
Bij de 'oudjes' stond het beest uit De Cocksdorp, Christiaan Stolk, tussen de palen. Ook stonden de bestuursleden Paul ter Steege en Joop Rommets op het veld. Verder was goalgetter Jelte van der Kooi, strateeg Etienne van Bennekom, Jean-Pierre van de Bigelaar en oud jeugdlid Jesse Wonder van de partij. Tel daarbij de eerder genoemden Remco Boogaard (basisspeler bij Texel'94 in de tweede klasse), Jelmer Bomas (237 goals voor ZDH), Lucas Ipenburg en zijn vader Bernard op en de kansen op een eerste overwinning sinds 2000 was niet zo vreemd.
Het eerste schoot echter uit de startblokken, want binnen een minuut was het al 1-0. Een voorzet van Gijs de Graaf werd bij de tweede paal simpel binnen gelopen door Struick. Niet veel later was het 2-0 toen De Graaf zelf wist te scoren uit de draai. Alweer zijn elfde goal in nieuwjaarswedstrijden, waardoor hij voorzitter Mike de Bruijn op n doelpunt was genaderd. Die bracht zijn totaal snel op dertien door de 3-0 tegen de touwen schieten op aangeven van Struick. Nog voor rust werd het 4-0 toen Struick opnieuw van dichtbij na een voorzet van De Graaf kon binnentikken.
Na het bekertje thee had ZDH 1 de score moeten opvoeren, maar sloeg de nonchalance toe. Sterker nog, Ronald Biesboer scoorde vanaf de stip de 4-1. Uit een voorzet van Lucas Ipenburg scoorde Bomas de 4-2 en even later waren dezelfde twee heren de architecten van de 4-3. Bomas legde af op Ipenburg junior en die plaatste al vallend de bal in de uiterste hoek. Leidsman Arnout gaf de oude vedetten de kans om in de blessuretijd nog de gelijkmaker te maken, maar "Bies" raakte de bal totaal verkeerd. Uit de tegenaanval vond Hardebol Struick, die met een fraai boogballetje Stolk het nakijken gaf: 5-3.

De drukbezochte receptie was weer ouderwets gezellig met een korte terugblik op het afgelopen jaar door voorzitter De Bruijn en een vooruitblik n de hoop op betere tijden voor het eerste. Dit moet gaan gebeuren met een deftige trainersstaf, want Nico Kremer, oud coach van Oosterend, maakt per direct de overstap naar ZDH en gaat samen met Ruud Wassenaar ZDH 1 trainen en coachen. Tevens gaan we ons stinkende best doen om drie teams in de benen te houden bij de Zwaluwen en zijn we druk bezig om het trainingsveld te upgraden met onder andere nieuwe verlichting. Naast alle activiteiten die weer gepland staan met behulp van de vele vrijwilligers moeten we scherp blijven om te kunnen blijven gymmen in Den Hoorn. Ons enthousiaste gymvereniging was met de jeugdleden, dankzij de Club van 50 en Texeltours, afgelopen vrijdag nog naar "A touch of gold" in de Ziggo Dome, een prachtig turndemonstratie. Heerlijk dat we met onze vereniging zoveel leuke dingen organiseren en doen. Ten slotte misten we allemaal onze ere voorzitter Ferry Zwanenburg die vrijwel elk jaar zijn toehoorders op 1 januari toesprak. Ferry is helaas niet meer. Jaap Lap, 19 jaar voorzitter van ZDH geweest, probeerde op eigen wijze de rol van Ferry over te nemen. Hij legde de nadruk in zijn speech om het eigen individuele belang de komende tijd aan de kant te zetten ten faveure van het team belang. Niet 'ik', maar 'wij' zijn belangrijk voor de vereniging! Zo is het, we moeten het met zijn allen doen.

Aanstaande zaterdag oefent ZDH in Zwolle tegen CSV'28 voor het vijfde jaar op rij. Vorig jaar werd er niet gevoetbald vanwege sneeuw en ijzel. Twee weken later speelt het eerste een vriendschappelijke wedstrijd tegen VEW uit Heemstede in Den Hoorn en op 4 februari wordt de competitie hervat in Schagerbrug tegen nummer laatst Vesdo.

 
1 januari 2018: ZDH 1 - Oud ZDH  5-3  (4-0)
ZDH 1 Kenny Witte Rutger Wijnstra, Lars Boogaard , Barry van der El en Theus Bakker - Kees Kap, Gijs de Graaf, Guido Boogaard en Mike de Bruijn - Vincent Hardebol en Hidde Struick.
Oud ZDH Christiaan Stolk - Joop Rommets, Jean-Pierre van den Biggelaar, Paul ter Steege en Ronald Biesboer - Jelte van der Kooi, Remco Boogaard, Etienne van Bennekom en Jesse Wonder - Lucas Ipenburg en Jelmer Bomas. Doorlopende wissel: Bernard Ipenburg.
Scoreverloop
1-0 Hidde Struick (Gijs de Graaf)
2-0 Gijs de Graaf (geen)
3-0 Mike de Bruijn (Hidde Struick)
4-0 Hidde Struick (Gijs de Graaf)
4-1 Ronald Biesboer (penalty)
4-2 Jelmer Bomas (Lucas Ipenburg)
4-3 Lucas Ipenburg (Jelmer Bomas)
5-3 Hidde Struick (Vincent Hardebol)
Scheidsrechter T. Arnout
 
Foto's Willem Sangers en Louis Bakker.
2-0 door Gijs de Graaf.
3-0 door Mike de Bruijn.
4-0 door Hidde Struick.
4-1 door Ronald Biesboer (penalty).
 

Terug

 

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn