ZDH heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen verloren van Goudwaardse Boys. Vanwege de droogte werd het duel gespeeld op het kunstgrasveld van Texel'94. In het doel stond Eddie Kalis, want DaniŽl Bakker heeft de handschoenen aan de wilgen gehangen. Hij wil het graag proberen als veldspeler en startte op het middenveld. Normaal gesproken wordt de nummer 10 positie ingevuld door Gijs de Graaf, maar die was afwezig. Mike de Bruijn, die de wedstrijd begon als coach, had Koen Jansen als vervanger aangewezen. Al snel werd een lange bal verkeerd ingeschat door Barry van der El, waarna zijn directe tegenstander Kalis verschalkte met een boogbal. Daarna waren de gasten, die met de wind in de rug speelden, de bovenliggende partij en kregen ze nog een paar kansen. Langzaam maar zeker kwamen de Zwaluwen ook aan voetballen toe en werd een doelpunt van Jesse Blankevoort wegens buitenspel afgekeurd. Willem Rommers schoot nog na goed doorzetten op de buitenkant van de paal.
Vlak na rust ging het mis bij de opbouw. Kalis leverde de bal in en de rechtsbuiten van Goudwaardse Boys schoot de bal fraai over de doelman in het doel. Inmiddels waren de wissels Joost Boekel en De Bruijn ook binnen de lijnen gekomen en had Ruud Wassenaar de coaching op zich genomen. Laatste man Guido Boogaard veroverde de bal na een uur spelen. Na een combinatie met spits Tom Bijl omspeelde hij de keeper en schoof de bal rustig in het doel: 2-1. Ondanks een paar aardige mogelijkheden viel de gelijkmaker niet en viel de treffer aan de andere kant: 1-3. In het laatste kwartier was de pijp bij veel Hoornders leeg. Ook niet zo gek, want de meeste hadden er pas ťťn training op zitten. In de stand kwam geen verandering meer.
De eerst volgende wedstrijd is in principe op vrijdag 24 augustus om 20.00 uur tegen De Koog op andermaal het kunstgras van Texel'94.
 
12 augustus 2018: ZDH - Gouwaardse Boys (za 4de klasse)  1-3  (0-1)
ZDH 1 Eddie Kalis - Kees Lap, Barry van der El, Guido Boogaard en Stef Kooger - Tijs van Exel, Koen Jansen en DaniŽl Bakker (c) - Willem Rommets, Tom Bijl en Jesse Blankevoort. Doorlopende wissels: Joost Boekel en Mike de Bruijn.
Scoreverloop
0-1
0-2
1-2 Guido Boogaard (Tom Bijl)
1-3
Scheidsrechter J. Veldhuisen
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn