Nipt verlies ZDH bij Zeemacht

 
Het is ZDH niet gelukt om ook de tweede wedstrijd van het prille seizoen winnend af te sluiten. In een matige wedstrijd haalden veel spelers niet het gewenste niveau en werden er te veel fouten gemaakt. Lange tijd leek tegenstander Zeemacht hier niet van te kunnen profiteren, maar acht minuten voor tijd wisten de gasten toch de enige treffer van de middag te maken.
Voor het eerst in lange tijd stonden er twee wedstrijden achter elkaar bij ZDH dezelfde elf spelers op dezelfde plek in het veld als een wedstrijd eerder. Ook de reservebank kende dezelfde samenstelling. Aangevuld met Paul ter Steege, omdat zowel Sil van Lingen als Jesse Blankevoort niet helemaal fit waren. Coach Nico Kremer had er veel vertrouwen dat hierdoor ook tegen Zeemacht een goed resultaat geboekt kon worden. Dan moest er wel net als tegen Wiron in de eerste helft met het mes tussen de tanden worden gespeeld.
Al snel bleek dat ZDH het gewenste niveau niet haalde deze middag. De passing was slordig en er werden vaak de verkeerde keuzes gemaakt. In plaats van rustig via het middenveld te voetballen werd veelvuldig de lange bal gehanteerd en dat bleek niet de juiste tactiek. Aan de andere kant kwam ZDH verdedigend niet echt vaak in de problemen. Al gingen er wel een paar schoten voor het ZDH doel langs. Zuur was dat na nog geen half uur spelen mannetjesputter Barry van der El na een stevige botsing vervangen moest worden door Joost Boekel. De 17-jarige mandekker deed dit overigens prima. Linksback Lars Frederici was nog het dichtst bij een treffer. Een poging van afstand werd ternauwernood gestopt door de doelman. Vlak voor rust ontsnapten de Zwaluwen aan een achterstand. Een schot werd van richting veranderd, maar keeper Tom Reijnders herstelde zich knap en tikte de bal fraai uit het doel.
In de rust werd iedereen door Kremer op scherp gezet en verteld dat het team meer moest brengen. Dat lukte enigszins, maar goed en soepel voetbal bleef uit. Ook de wissels Van Lingen en Blankevoort brachten daar weinig verandering in. Met name de rechterkant van ZDH was aanvallend sterk. Rechtsback Kees Lap kwam veelvuldig op en Gijs de Graaf dook vaak de rechterhoek in. De voorzet op maat bleef helaas uit. Spits Tom Bijl probeerde het een paar keer afstand. Eenmaal ging zijn inzet rakelings naast en bij zijn tweede poging was de doelman een sta in de weg. Acht minuten voor tijd sloeg het noodlot toe. De rechtsbuiten van de gastheren trok naar binnen en vond de verre hoek. Zijn inzet ging langs diverse Hoornder benen en Reijnders was kansloos. Het slotoffensiefje van ZDH was weinig overtuigend en verrassend. Blankevoort was dichtbij de gelijkmaker, maar opnieuw was de Helderse doelman op zijn post. Hierdoor bleef het 1-0 en moest ZDH een zure nederlaag slikken.
Volgende week gaat ZDH op bezoek bij Sint Boys, die beide wedstrijden wel wisten te winnen. 2-0 van Zeemacht en 3-0 van Oudesluis.
 
30 september 2018: Zeemacht - ZDH  1-0  (0-0)
ZDH 1 Tom Reijnders - Kees Lap, Barry van der El (31.Joost Boekel), Guido Boogaard en Lars Frederici - Tijs van Exel, DaniŽl Bakker (c) (61.Sil van Lingen) en Gijs de Graaf - Koen Jansen (71.Jesse Blankevoort), Tom Bijl en Mike de Bruijn.
Gele kaarten Geen
Scoreverloop
82. 1-0 Zeemacht
Scheidsrechter N. Th. Bakker
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn