Zwaluwen verliezen ook van AGSV

Voor het eerst in een maand speelden de Zwaluwen weer een thuiswedstrijd. Na drie uitnederlagen was er goede hoop op een overwinning op de ploeg uit Aartswoud. ZDH startte met dezelfde elf als een week eerder en met Daniël Bakker en Paul ter Steege op de bank naast gelegenheidscoach Douwe Vonk. Coach Joop Rommets was een weekend weg.
De Hoornders probeerden op te bouwen van achteruit, maar dat ging vrij moeizaam. Vaak werd toch gekozen voor de lange bal. De gasten deden hetzelfde en gokten op de snelheid van spits Maarten van Deutekom. Een treffer van hem werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na 25 minuten leed Tom Bijl balverlies en schoot een speler van AGSV van afstand de bal in de benedenhoek: 0-1. Niet veel later kreeg ZDH een penalty na overtreding op Bijl. Het slachtoffer ging zelf achter de bal staan en zag zijn strafschop echter gekeerd worden door keeper Joop Stoop. Daarna was ZDH een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar AGSV liet zich ook niet helemaal onbetuigd. Vlak voor de pauze zag scheidsrechter Henk Belder in een onhandige actie van Willem Rommets opnieuw een strafschop. Deze werd wel zuiver binnen geschoten: 0-2.
Na de thee moest ZDH op zoek naar de aansluitingstreffer. Binnen het uur schoot Tijs van Exel de bal met een boog pardoes in de kruising: 1-2. Het was het moment voor Vonk om Bakker in te brengen voor De Bruijn. Slechts enkele minuten later greep ZDH niet goed in en was de marge weer twee treffers: 1-3. Daarna stroopte ZDH de mouwen op en werd er gevochten om terug te komen in de wedstrijd. Ook Ter Steege kwam binnen de lijnen voor Rommets. AGSV verzuimde de wedstrijd te beslissen met een vierde goal. zo'n tien minuten voor tijd gaf Van Exel een splijtende pass door het midden en was aanvoerder Gijs de Graaf met een sliding eerder bij de bal dan doelman Stoop: 2-3. Ondanks nog aan dringen van de Hoornders, zat een punt er net niet in.
Volgende week reist ZDH af naar Kolhorn voor het duel tegen Kaagvogels.

3 november 2019: ZDH - AGSV  2-3  (0-2)
ZDH 1 Tom Reijnders - Kees Lap, Barry van der El, Joost Boekel en Lars Frederici - Willem Rommets, Tom Bijl, Mike de Bruijn (61. Daniël Bakker en Tijs van Exel - Gijs de Graaf en Koen Jansen.