JVC duidelijk maatje te groot voor ZDH

 
Het is ZDH niet gelukt om het twee klassen hoger spelende JVC te verrassen in de beker. Net als een week eerder als tegen Oosterend werd het 4-0 voor de tegenstander.
Voor het eerst speelde ZDH dit seizoen thuis en de gemeente had haar best gedaan. Het veld lag er vers gemaaid bij en het nieuwe vangnet achter het doel aan de Paal 9 kon meteen getest worden. Materiaalman Ton Arnout had tevens de doelen voorzien van fraaie blauw-witte netten.
Ten opzichte van vorige week keerde DaniŽl Bakker terug in de basis bij afwezigheid van Beer van Gelder. Op de bank zat na een paar jaar afwezigheid verloren Zwaluw Remco Boogaard. De verwachting was eenrichtingsverkeer naar het Hoornder doel en dat was het ook. ZDH probeerde compact te spelen en dat lukte beter dan tegen Oosterend, maar de tegenstander liet nauwelijks ruimte voor ZDH om zelf gevaarlijk te worden. Met kunst- en vliegwerk hield ZDH het doel nog lang schoon. Pas richting het half uur kwamen de Julianadorpers op voorsprong uit een vlotlopende aanval. Tien minuten voor rust werd de stand verdubbeld. Tijs van Exel kopte een voorzet weg en die werd meteen op de pantoffel genomen op de rand van de zestien: 0-2. ZDH kwam niet verder dan een afstandsschot van Tom Bijl, ťťn corner en een vrije trap.
Na de thee was het weer aangenamer geworden. De regen had plaats gemaakt voor een waterig zonnetje. Wat niet was veranderd, waren de verhoudingen op het veld. Ook niet toen Remco Boogaard zijn rentree maakte voor Willem Rommets op het middenveld. Met nog een kwart wedstrijd te gaan werd het 3-0 uit een individuele actie. In de laatste tien minuten viel aanvoerder Guido Boogaard geblesseerd uit en moest ZDH verder met tien man. Vlak voor tijd werd het nog 4-0.
Volgende week speelt ZDH nog tegen De Koog een oefenwedstrijd. Plaats van handeling wordt vrijwel zeker Den Hoorn. Daarna start de competitie met een thuisduel tegen oude bekende Wieringerwaard.
 
8 september 2019: ZDH - JVC  0-4  (0-2)
ZDH 1 Tom Reijnders - Kees Lap, Barry van der El, Guido Boogaard (c) (81. uitgevallen met blessure) en Lars Frederici - Willem Rommets, DaniŽl Bakker, Gijs de Graaf en Tijs van Exel - Tom Bijl en Mike de Bruijn.
Scoreverloop
26. 0-1 Rick Schop
35. 0-2 Danny Visser
65. 0-3 Rick Schop
90. 0-4 Rick Schop
Scheidsrechter Th.W.M. Kortekaas
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn