Ook De Koog wint met 4-0 van ZDH

 
ZDH speelde na de oefenwedstrijd tegen Texel'94 2 (3-1 winst), twee bekerduels (4-0 verlies van Oosterend en JVC) alweer de vierde wedstrijd van het seizoen. Tegenstander was De Koog dat dit seizoen ťťn klasse hoger speelt dan de Hoornders. Tot de rust was het oefenduel aardig in balans, maar nadat de ban was gebroken met een verzilverde vrije trap liep de score toch nog op tot 4-0.
Coach Joop Rommets moest aardig improviseren, omdat zijn centrale verdedigers Barry van der El en Guido Boogaard allebei geblesseerd waren. Gelukkig kon hij wel een beroep doen op broer Lars Boogaard en was Joost Boekel ook beschikbaar. In de voorhoede werd er een plek ingeruimd voor Koen Kansen. De hoop was dat ZDH meer aan voetballen zou toekomen dan een week eerder tegen derdeklasser JVC. Dat lukte redelijk, maar De Koog liet verzorgder voetbal zien. De beste kansen waren eerst voor de gasten. Ben Siebinga stuitte van dichtbij op de goedkeepende Tom Reijnders. Aan de andere kant zag Tom Bijl zijn harde kopbal uit een corner worden gered door Maurice de Groot. Niet veel later tikte de lange spits een vrije trap van Kees Lap rakelings over het doel. Inmiddels was Gijs de Graaf binnen de lijnen gekomen voor de licht geblesseerde DaniŽl Bakker.
Na de thee liet ZDH zich terugdringen door De Koog. De ploeg stond verdedigend zijn mannetje, maar Reijnders moest het antwoord schuldig blijven op een harde vrije trap van Alex Daalder. Met nog een kwart wedstrijd te gaan werd het ook nog 0-2. De Zwaluwen dachten  even aan buitenspel. De speler in kwestie ging er echter zelf vandoor en verschalkte van dichtbij de doelman. Toch waren er nog wat kansen voor ZDH. Jansen en Bijl konden de trekker niet overhalen in kansrijke positie. Een pass van Mike de Bruijn op invaller Mattijs Lap werd onderschept en Daalder scoorde met een diagonaal schot zijn tweede van de middag. Daarna kon De Bruijn bijna zijn fout goedmaken toen hij een te korte terugspeelbal onderschepte. Zijn inzet ging via een Kogerbeen over het doel. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-4 door een leep boogballetje.
Volgende week start ZDH de competitie met een thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde Wieringerwaard.
 
15 september 2019: ZDH - De Koog  0-4  (0-0)
ZDH 1 Tom Reijnders - Kees Lap, Lars Boogaard, Joost Boekel en Lars Frederici - Willem Rommets, Tijs van Exel (61.Mattijs Lap), DaniŽl Bakker (c) (26.Gijs de Graaf) en Mike de Bruijn - Tom Bijl en Koen Jansen.
Gele kaart Tom Bijl
Scoreverloop
56. 0-1 Alex Daalder (vrije trap)
65. 0-2 Dylan Saul
75. 0-3 Alex Daalder
80. 0-4 Dylan Saul
Scheidsrechter J. Veldhuisen
 
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn