Sterk Oosterend verslaat ZDH in bekerderby

 
De Zwaluwen zijn zondag verslagen door kampioen Oosterend. Vooraf maakte ZDH zich weinig illusies, maar stiekem was er hoop op een goed resultaat. Met Joop Rommets als opvolger van Nico Kremer voor het eerst op de bank als coach van de Hoornders, startte ZDH met Tom Bijl en Mike de Bruijn in de voorhoede en deed Gijs de Graaf een stapje terug naar het middenveld. Daar had hij gezelschap van Tijs van Exel, Willem Rommets en basisdebutant Beer van Gelder. In de achterhoede de bekende namen van vorig seizoen met Kees Lap, Barry van der El, Lars Frederici en Guido Boogaard als laatste man, die door Rommets is aangewezen als aanvoerder. Hij neemt de band over van DaniŽl Bakker, die de afgelopen seizoenen de captain was. Bakker zal echter door zijn werk bij de Teso niet wekelijks meer spelen.
Oosterend startte meteen met een veldoverwicht. ZDH moest het hebben van de omschakeling. Na twintig minuten gaf Bijl de bal mee aan De Bruijn die Jimmy Kossen zijn hielen liet zien. Oog in oog met de keeper stuitte hij op de voeten van de sluitpost. Ook bij een paar andere omschakelmomenten, waarbij ZDH profiteerde van foutjes in de opbouw van de thuisploeg, was ZDH een paar keer dreigend. Aan de andere kant werd keeper Tom Reijnders niet echt op de proef gesteld. Vooral linksback Frederici speelde een sterke wedstrijd. Na ruim een half uur kreeg ZDH een corner die door Oosterend werd weggewerkt. ZDH had te veel mensen voor de bal en dat werd genadeloos afgestraft. Een voorzet van Myren Helleman werd simpel ingetikt door Sijb Vlaming. Nog voor rust kopte Bijl uit een moeilijke hoek op de paal.
Ook na de thee had Oosterend meer de bal en bleef het bij ZDH, dat een klasse lager speelt dit seizoen, bij wat speldenprikjes. Met nog een kwart wedstrijd te gaan viel de beslissing. Martijn Drijver was gewisseld naar de linkerkant en bedacht zich geen moment toen de bal op ruim 25 meter voor zijn voeten viel. Een vlammend schot verdween onhoudbaar in de lange hoek: 2-0. Daarna zakte ZDH weg en werden de ruimtes voor de Strenders groter. Daardoor kon de score oplopen naar 4-0 via opnieuw Vlaming en Helleman.
Volgende week komt JVC, derde klasser, op bezoek in Den Hoorn. Een week later staat er een oefenderby tegen De Koog op het programma. De competitiestart op 22 september met een thuiswedstrijd tegen Wieringerwaard.
 
1 september 2019: Oosterend - ZDH  4-0  (1-0)
ZDH 1 Tom Reijnders - Kees Lap (71.Lars Boogaard), Barry van der El, Guido Boogaard en Lars Frederici - Willem Rommets, Thijs van Exel, Gijs de Graaf en Beer van Gelder (61.Joost Boekel) -  Tom Bijl en Mike de Bruijn.
Gele kaarten Willem Rommets en Tijs van Exel
Scoreverloop
32. 1-0 Sijb Vlaming
65. 2-0 Martijn Drijver
75. 3-0 Sijb Vlaming
85. 4-0 Myren Helleman
Scheidsrechter J.N.M. van den Hoff
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn