ZDH heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen van het tweede elftal van Texel'94. Het duel werd gespeeld op het kunstgrasveld van de thuisploeg. De Zwaluwen begonnen met een logische opstelling. Joost Boekel startte op het viermans middenveld en de voorhoede werd gevormd door Gijs de Graaf en Tom Bijl. De laatste kreeg de eerste goede kans, maar zijn boogbal miste ruim het doel. In de daaropvolgende werd de voorzet van ZDH's linkervleugel niet verdedigd en kopte Barry van der El de bal vrijwel recht omhoog. Achter hem stond een speler van Texel volledig vrij en die haalde direct de trekker over: 1-0. Lang hoefde ZDH niet te treuren. Aan voorzet van Kees Lap werd door De Graaf verlengd tot bij Boekel en die verschalkte Bart Graaf door de bal over de doelman te schieten: 1-1. Daarna was het een levendige wedstrijd met kansen over en weer.
Na de rust trok ZDH geleidelijk het initiatief naar zich toe en in het laatste kwartier werd het verschil gemaakt. Centrale verdediger Guido Boogaard onderschepte de bal en rukte op over de as van het veld. Invaller Koen Jansen kreeg de bal en gaf het leer uitstekend mee aan Boogaard. De 25-jarige Zwaluw was niet zelfzuchtig en bood Tijs van Exel een niet te missen kans: 1-2 voor ZDH. Voor zowel Van Exel als eerder Boekel waren het hun tweede goal voor ZDH. Niet veel later speelden de Hoornders de bal geduldig rond en werd uiteindelijk Bijl aan het werk gezet op de rechter vleugel. Hij legde de bal terug op Mike de Bruijn en die tekende de 1-3 aan met een schuiver.
Op 1 september speelt ZDH de bekerderby in en tegen Oosterend.
 
17 augustus 2019: Texel'94 2 - ZDH 1  1-3  (1-1)
ZDH 1 Tom Reijnders - Kees Lap, Barry van der El, Guido Boogaard en Lars Frederici - Tijs van Exel, DaniŽl Bakker (c), Joost Boekel en Mike de Bruijn - Tom Bijl en Gijs de Graaf. Doorlopende wissels: Koen Jansen en Paul ter Steege.
Scoreverloop
8. 1-0
9. 1-1 Joost Boekel (Gijs de Graaf)
74. 1-2 Tijs van Exel (Guido Boogaard)
76. 1-3 Mike de Bruijn (Tom Bijl)
Scheidsrechter R. Guldemond
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn