Weer 3-3 gelijkspel voor Zwaluwen

 
ZDH heeft tijdens het trainingskamp in Groningen met 3-3 gelijk gespeeld tegen Wildervank. In de eerste helft waren de Hoornders duidelijk de betere ploeg en was de 2-0 voorsprong nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Na de wissel kwamen de gastheren beter in de wedstrijd en gaf ZDH een zeker overwinning ongelukkig uit handen.
Na vijf bezoekjes aan CSV'28 in Zwolle en vorig jaar aan Ede ging dit jaar de reis naar Groningen. De provincie van Zwaluw Tom Bijl. Hij had in Wildervank een sparringpartner geworden, waardoor er ook gevoetbald kon worden. In de selectie werd de afwezige Beer van Gelder vervangen door Stef Kooger. De laatste begon samen met Willem Rommets op de bank. Verder een vertrouwde opstelling met dit keer Tom Bijl centraal op het middenveld met Tijs van Exel en in de voorhoede Koen Jansen en Mike de Bruijn.
ZDH startte sterk op het kunstgras en leek geen last te hebben van de lange rit. Veelvuldig werd geduldig gezocht naar de vrije man op het middenveld om met verzorgd voetbal tot kansen te komen. Die kwamen er ook en Bijl maakte met een geplaatst schot vanaf zestien meter de 1-0. De score had eigenlijk moet oplopen, maar in de eindfase werd een paar keer net de verkeerde keuze gemaakt. Toch werd het 2-0 via Koen Jansen uit een goedlopende aanval over de rechterkant waarbij Joost Boekel de aangever was. Na weer een aanval die gezien mocht worden gaf invaller Rommets voor op de mee opgekomen Barry van der El die beheerst raak schoot. Helaas zorgde buitenspel dat dit feestje niet doorging. Ook toen De Bruijn de bal ontfutselde van de rechtsback en met zijn 'linker' de korte hoek zocht bleef het 2-0.
Na rust probeerde ZDH verder te gaan waar het gebleven was. Wildervank wilde hier niet aan meewerken en tapte uit een ander vaatje. Na een opzettelijke handsbal van Bijl kreeg de thuisploeg een penalty en die werd benut 2-1. Halverwege vond Rommets met een crosspass Bijl in het strafschopgebied. De lange Groninger zag eerst de keeper redde, maar de rebound was wel raak: 3-1. De wedstrijd leek beslist. Toch viel een  kwartiertje voor tijd viel plotseling de aansluitingstreffer met een diagonaal schot. Daarna braken Jansen en De Bruijn uit. Na een n twee verscheen de oudste van de twee oog in oog met de sluitpost van Wildervank. De keeper was net snel genoeg zijn doel uitgekomen om de 4-2 te voorkomen. Na een fraaie pass van Bijl probeerde De Bruijn later de keeper nog te verschalken op de achterlijn met een boogbal, maar die viel boven op de lat. Vlak voor tijd werd het ongelukkig 3-3. Een vrije trap werd door Tom Reijnders niet goed verwerkt, waarna Wildervank van dichtbij de gelijkmaker kon binnenschieten.
Daarna woonde ZDH de nieuwjaarsreceptie bij en werd bij het plaatselijke wok restaurant de inwendige mens verwend. Ook werd er een bezoek gebracht aan Bijl senior voor een drankje, hapje en een potje darten. De avond werd afgesloten in Groningen stad.
 
4 janauri 2020: Wildervank - ZDH  3-3  (0-2)
ZDH 1 Tom Reijnders - Kees Lap, Barry van der El, Guido Boogaard (C) en Lars Frederici - Joost Boekel, Tijs van Exel, Tom Bijl en Danil Bakker - Mike de Bruijn en Koen Jansen. Doorlopende wissels: Willem Rommets en Stef Kooger.
Scoreverloop
0-1 Tom Bijl (schot)
0-2 Koen Jansen (Joost Boekel)
1-2 Penalty na hands Tom Bijl
1-3 Tom Bijl (rebound)
2-3
3-3
Scheidsrechter E.L. Kraan
 

Terug

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn